Ulv i fåreklær

Ulv i fåreklær

0.00

Eva Joly

ISBN: 9788210055607
349,-
156 sider
Oversatt av: Birgit Owe Svihus
Utgitt 2017

Hvordan kan det ha seg at Jean-Claude Juncker, selve symbolet på skatteparadisenes kynisme, endte opp som leder av Den europeiske union?

I offentligheten fremstår han vennlig og imøtekommende, men bak scenen er han en ivrig beskytter av hemmelighold og mangel på gjennomsiktighet. Under hans styre har Luxembourg blitt et skatteparadis midt i hjertet av Europa, noe gigantselskaper som for eksempel IKEA, Pepsi og Deutsche Bank har visst å utnytte til sin fordel.

Å nøste opp Juncker-tråden er som å følge Ariadnes tråd i de siste tredve årenes EU-labyrint, fra beruselsen etter Berlinmurens fall til bakrusen etter Luxembourg- og Panama Papers-avsløringene. Historien hans er urgammel: Den er historien om ulven i fåreklær.

 

Last ned høyoppløselig omslag.

Add To Cart
Spennende anklageskrift. I en tid da mange er redde for at EU skal falle sammen, er det tankevekkende å lese Eva Jolys bok om Jean-Claude Juncker.
— Tarjei Leer-Salvesen, Fædrelandsvennen
Joly skriver engasjert om den korrupte politiske adelen som styrer EU, om lobbyister som kommer i flokk og følge til Brussel. ... Er du interessert i Europas politiske utvikling, er dette ei bok å ta med seg.
— Anders Neraal, BOK365