Halldór Laxness - en biografi

Halldór Laxness - en biografi

0.00

Halldór Guðmundsson

Originaltittel: Halldór Laxness - ævisaga
Oversetter: Silje Beite Løken og Ine Camille Bjørnsten
ISBN: 9788205356382
Pris: kr 449,–
823 sider
Utgitt: 2007

Halldór Laxness' forfatterskap er av internasjonalt format, og han regnes som en av verdenslitteraturens store fortellere. Han skrev omkring seksti bøker fordelt på ulike sjangre, mest kjent er han for sine brede episke romaner som Islands klokke og Sin egen herre

Livet hans spenner over nesten hele det forrige århundret, fra 1902 til 1998. 17 år gammel reiste han utenlands for første gang, fast bestemt på å bli en forfatter - ikke bare for islandske lesere, men for hele verden. Han lyktes. I 1955 ble Laxness tildelt Nobelprisen i litteratur.

Nå foreligger en prisbelønnet biografi om ham, glimrende skrevet av hans landsmann Halldór Guðmundsson. Da boken kom ut på Island i 2004, fikk den strålende kritikker: "Ekstremt underholdende og svært lesverdig," lød det fra en av de mange begeistrede anmelderne. 

Boken fikk pris for beste sakprosa og den vant bokhandlernes pris for beste biografi. Den er hittil oversatt til fem språk, og Norge er det første landet som gir den ut etter Island. 

Halldór Guðmundssons biografi vil bli stående som et standardverk om Halldór Laxness.

Quantity:
Add To Cart
Denne biografien er så klok og velskrevet fra første setningen av at en blir sugd inn i historien og ønsker at den skal vare lenge. (...) biografien om Halldór Laxness blant de beste jeg har lest. (...) Halldór Guðmundsson har skapt et fascinerende portrett av en kunstner og av et hundreår.
— Marta Norheim, Kulturnytt, P2
Det er så sannelig på tide at vi blir minnet om Halldór Kiljan Laxness’ bøker igjen, og det blir vi på en appetittvekkende måte gjennom Halldór Guðmundssons velskrevne biografi “Halldór Laxness” som i disse dager foreligger på norsk.
— Knut Ødegård, Aftenposten
Biografiens størrelse må ikke skremme, den gir et fascinerende utsyn over et liv i et naboland vi vet så altfor lite om.
— Guri Hjeltnes, VG (Terningkast fem)
...dette er en svært interessant biografi. Som forfatter kan man faktisk lære et og annet av å lese boka om Laxness. Det får bli min kompliment til Gudmundsson.
— Tor Eystein Øverås, Klassekampen