Alvorlig lykkelig

Alvorlig lykkelig

0.00

Gunn Hild Lem

ISBN: 9788210056543
Pris: 379,-
274 sider
Utgitt høsten 2018

Går det an å bli lykkelig for den som alltid er litt for sliten, har litt for mye smerter eller alltid er litt for bekymret for alt fra regninger til plutselig død? Det er i alle fall ikke alltid så lett. For den som i tillegg har opplevd tap eller traumer, kan gleden kjennes flyktig, mens vonde følelser og tanker lett slår rot.

Så hvordan finne lykken fra et slikt utgangspunkt? Fem år etter at Gunn Hild Lem mistet mannen sin, tenkte hun at hun at måtte i hvert fall prøve. Livet var for kort til å la det være. Hun bestemte seg for å søke i historien, i selvhjelpsbøkene, i vitenskapen, i filosofien, i religionen, i maten, i meditasjonen, i hjerneforskningen og i yogaen. Hun vendte seg innover og utover, snakket og leste og reiste og gravde.

Resultatet er både en dypt personlig og samtidig bred og allmenn fremstilling av hva lykke kan være og hvordan vi kan kjenne den, selv med de mest elendige utgangspunkt. Alvorlig lykkelig er en annerledes selvhjelpsbok, en populærvitenskapelig ekspedisjon og en dypt personlig beretning om jakten på et bedre liv.

Last ned høyoppløselig omslag her.

Omslagsillustrasjon: Hilde Thomsen

Add To Cart
Lykken er ditt og datt, sang Hanne Krogh. Gunn Hild Lems ambisiøse og svært vellykkete forsøk på å fange lykkens natur, ender egentlig med samme konklusjon. Likevel er det bryet verdt å bli med henne på jakten. ... Underveis blir det til tider svært engasjerende sakprosa. (Terningkast fem)
— Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad
Brutalt ærlig, interessant og underfundig morsom.
— Ingvard Wilhelmsen, leder av Hypokonderklinikken
Jeg synes hun skriver godt, på et felt hvor det finnes særdeles mange bøker, av vekslende kvalitet. Ulike, spennende stemmer settes i dialog med hennes egne erfaringer og spørsmål, hun byr på seg selv, så langt jeg har lest hittil med en fin balanse mellom personlig og privat, og miksen av dypt alvor og lettbent selvironi vender sidene for meg.
— Sunniva Gylver, prest og forfatter av blant annet "Tro på tvers"
Gunn Hild Lem er grundig, systematisk, relevant, og overraskande morsom. Det er så ein skeptikar nesten kan vurdere å prøve lukka.
— Kristine Tofte, psykolog og forfatter
Boka er medrivende som de beste fantasy-romaner, og jeg lever meg inn i reisen like godt som jeg gjør når en velskrevet helt redder verden med vågemot og magi. ... og etter å ha lest Alvorlig Lykkelig, føler jeg meg litt smartere enn før.
— Guro Sibeko, lærer, forfatter og slampoet
Gøy med en bok om lykke som ikke er en klassisk selvhjelpsbok! Det siste ville i alle fall jeg blitt ulykkelig av… Dette er ikke en bok som GJØR deg lykkelig, men som utfordrer hvordan vi tenker rundt lykke. Det tror jeg er sunt. Den er faglig belagt, og med mer enn filosofi. Superviktig og bra om den viktige ACE-studien! (…) Anbefaler boken til dem som har et elendig utgangspunkt (slik Gunn Hild beskriver at hun har etter å ha mistet mannen sin og opplevd mye annet tøft), eller bare vil forstå andre som har det.
— Ingeborg Senneset, journalist og forfatter av blant annet "Anorektisk"