Å leve med Shakespeare

Å leve med Shakespeare

0.00

Inger Merete Hobbelstad

ISBN: 9788210055119
399,-
600 sider
Utgitt 2016

23. april 1616 døde William Shakespeare. Siden den gang har de fleste stykkene hans blitt udødelige klassikere, og er spilt på scener verden over. Men hva er det med denne forfatteren, som selv etter fire hundre år fortsatt berører sine lesere og vekker slik begeistring?

Med utgangspunkt i ti av William Shakespeares stykker har Inger Merete Hobbelstad skrevet en personlig, klok og morsom bok, som også handler om Breaking Bad, Ibsen, Abraham Lincoln, Roman Polanski, Barack Obama, Freud, Strindberg, Undset, Knausgård og mye mer. For hva forteller Romeo og Julie oss egentlig om kjærligheten? Og Othello om sjalusi? På hvilken måte kan Coriolanus forklare noe om det amerikanske presidentvalget i 2016? Og hvordan viser Beatrice og Benedikt i Stor ståhei for ingenting at den verste krangel kan skjule den største lidenskap?

I Å leve med Shakespeare viser Hobbelstad hvordan disse verkene fortsatt har mye å fortelle oss i dag.

 

Hør Hobbelstad bli bokbadet av Christian Kjelstrup.

 

 

Her kan du laste ned høyoppløselig omslag

Add To Cart
Et verdifullt, nytt tilskudd til den overveldende Shakespeare-litteraturen som allerede finnes.
— Finn Stenstad, Dagbladet
Vi trenger forfattere som Inger Merete Hobbelstad. Hun skriver med begeistring og klarer å heve språket opp fra en tradisjonell sakprosa til et litterært, levende nivå. ... Kan anbefales - Shakespeare ruler!
— Jan-Erik Ebbestad, Aftenposten
lnger Merete Hobbelstad har kastet seg ut i en halsbrekkende øvelse: Å vise William Shakespeares udødelighet og aktualitet. Hun lander lett som en katt. ... Hovedtyngden i boka ligger på en lett og underholdende pedagogisk gjennomgang av de enkelte skuespillene, slik at enhver som har til hensikt å se en Shakespeare forestilling utvilsomt vil ha utbytte av et møte med essayisten Hobbelstad.
— Turid Larsen, Dagsavisen
Essaysamlingen er et lærd og godt utgangspunkt for den som vil bli bedre kjent med Shakespeare.
— Karl Kristian Rådahl Kirchhoff, Minerva
«I byer opprør; i riker strid.» Om du lurer på hva vi skal med Shakespeare, så les ham. Og få drahjelpen du trenger fra Hobbelstad
— Jonas Bals, Klassekampen
Et sjeldent storslått norsk sakprosaprosjekt, som forfatteren lykkes imponerende godt med å gjennomføre. Det er å håpe at denne boken kan inspirere andre eksperter på andre historiske forfatterkanoner til å skrive lignende bøker de kommende årene. I mellomtiden anbefales unge Hobbelstads bok om gamle Shakespeare som årets sikrete vinnergave til teaterentusiaster og andre litteraturinteresserte lesere.
— Hans Olav Lahlum, forlagsliv.no
At den i det hele tatt finnes, er en liten begivenhet, for fyldige Shakespeare-monografier skrevet for et norsk marked er sjelden - og for meg, i hvert fall - ettertraktet kost. Når boka i tillegg er god, er det grunn til å feire.
— Marius Emanuelsen, Bokvennen Litterær Avis
Ei djupt personleg og original bok - ja, som vi treng. Boka er noko av det beste eg har lese om Shakespeare. Og definitivt det beste eg har lese på norsk. ... Denne boka er ei bragd.
— Michael Evans, Norsk Shakespeare Tidsskrift