Jane Ashlands gradvise forsvinning

Jane Ashlands gradvise forsvinning

0.00

Nicolai Houm

ISBN: 9788210055225
349,-
175 sider
Utgitt 2016

En amerikansk kvinne våkner alene i et telt i den norske fjellheimen. Utenfor er det tett tåke og kuling. Mobiltelefonen er utladet. Hun har verken kart, kompass eller mat.

Hun har egentlig kommet til Norge for å oppsøke fjerne slektninger hun aldri har møtt. Da besøket skjærer seg på alle tenkelige vis, tar hun kontakt med en zoolog hun tilfeldigvis møtte på flyet. Hun ender med å
følge med ham på moskusvandring i Dovrefjell, men også her går det meste galt.

Ut av tåken tegner det seg gradvis et bilde av en fortid, en personlig katastrofe, en desperat jakt på ny mening. For selv den som har mistet alt, har noe å tape.

I Jane Ashlands gradvise forsvinning viser Houm stor psykologisk innsikt og tegner et sjeldent sorgportrett det er umulig å forbli uberørt av.

Jane Ashlands gradvise forsvinning er nominert til Bokbloggerprisen 2016, som en av tre i klassen Årets roman.

 

Last ned høyoppløselig omslag her

Add To Cart
Romanen er svært godt fortalt, Houm porsjonerer ut hendelser fra Janes liv med stø hånd - vi aner at hun har opplevd noe fryktelig, vi vet ikke hva, men Houms skriveferdigheter skaper en stigende spenningskurve, ikke ulikt den vi kan finne i en thriller. Og selv om innholdet på mange måter er trist, har forfatteren heldigvis ikke mistet sitt humoristiske skråblikk. Boka er full av treffsikre og morsomme observasjoner.
— Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen
en sterk formell sikkerhet. Her er presise observasjoner, usentimentale naturskildringer og detaljer som gjør miljøer og skikkelser troverdige. Jane Ashlands reise vekk fra det vonde, er drevent skildret.
— Fredrik Wandrup, Dagbladet
Nicolai Houms forrige roman, «De håpefulle» fra 2013, var et storslagent generasjonsepos. Årets roman, «Jane Ashlands gradvise forsvinning», er noe annet, kortere og tilsynelatende enklere. Men like vellykket.
— Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
Store spørsmål uten at det blir svulstig, om det finnes en mening med det hele, en større eksistens som strukturerer våre liv. [...] Nicolai Houm skriver også, av alle ting, morsomt, han er flink til å ha små, visuelle scener, det er veldig filmatisk, jeg kan godt se for meg dette som en film.
— Anne Cathrine Straume, NRK
Som i sin forrige roman De håpefulle kombinerer Nicolai Houm kirurgisk presise observasjoner med de beste fjernsynsserienes fremdrift og oppfinnsomhet. ... Nicolai Houms store salgsgjennombrudd kommer en dag. Spørsmålet er når. Det kan like godt være med Jane Ashlands gradvise forsvinning.
— Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
En elegant komponert, velskrevet, psykologisk troverdig kriseroman.
— Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
Nicolai Houm skriver med stor formuleringsevne.
— Rune Hallheim, Aftenposten
Houm viser både stor psykologisk innsikt og en vanvittig evne til å tegne en god og spennende historie som leseren blir revet med av.
— Kathinka Sletten, Kamille
Jane Ashlands gradvise forsvinning var en befriende gjennomført god roman å lese. Anbefales!
— Artemisias verden