Et godt liv

Et godt liv

0.00

Jens M. Johansson

ISBN: 9788210055195
379,-
395 sider
Utgitt 2016

I løpet av et halvt år har Katja mistet både moren og faren sin. På kontoret i andre etasje plasserer hun restene fra foreldrenes liv, kasse på kasse med dagbøker og brev, almanakker og lister. Katja er gift med Simon, som er forfatter. Sammen har de sønnen Leon, som helst unngår å være hjemme. Simon og Katjas krangler er mange og sårende. Ekteskapet har sett bedre dager.

Ved en tilfeldighet begynner Simon å lese i papirene på kontoret, og oppdager med forbløffelse hvor åpent svigermoren, Else, forteller om sitt eget liv. I dagbøkene skriver hun om nesten alt, hennes syn på seksualitet, hennes forhold til alkohol og medisiner, hennes brustne håp og drømmer. Det er en opprivende fortelling, og den setter både Katjas liv og deres eget ekteskap i nytt lys.

Men hvilken tiltro skal man ha til dokumentene, det som står svart på hvitt? Forteller de hele historien? Og hva er det som utgjør et godt liv?

 

Last ned høyoppløselig omslag her

Add To Cart
Jens M. Johanssons nye roman er en intens, velskrevet og veldokumentert beretning om våre skjøre liv, vår lengsel etter mening og kjærlighet. Gled deg til en dyp og meningsfylt leseropplevelse!
— Arne Hugo Stølan, VG
Et godt liv er en strålende roman. Den bør bli Jens M. Johanssons endelige gjennombrudd.
— Leif Ekle, NRK
Jens M. Johansson skriv med djup innsikt om sentrale spørsmål i livet. ... Med denne romanen stadfester Johansson sin posisjon som ein av dei fremste romanforfattarane i Noreg i dag.
— Odd W. Surén, Dag og Tid
Johansson har et sterkt utviklet blikk for menneskelig svakhet, for menneskers ukuelige vilje og evne til å gjøre seg dårligere enn de kanskje må.
— Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
Få skriver like bevegende, men usentimentalt, om familieliv som Jens M. Johansson. ... Johansson lykkes med akkurat det forfatterstemmen i boka ønsker seg, nemlig å finne noe sant i romanene han skriver.
— Erle Marie Sørheim, Dagbladet
Nydelig romankunst. ... “Et godt liv” fremstår som forfatterens til nå sterkeste roman, og kan fort bli et av høstens høydepunkter.
— Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen
Når det gjelder å belyse våre mest private rom i all sin sårhet og komiske glede, er Johansson en ener.
— Kristin Valla, Aftenposten
Jens M. Johansson har levert sin beste roman. ... Til sammen har det blitt et sjeldent innsiktsfylt og variert bilde av lengselen etter et godt samliv.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Johansson kan faget, han blander de mange nivåene med letthet, danser mellom perspektivene, fletter elegant inn andre historier.
— Bernhard Ellefsen, Morgenbladet
Han behersker suverent det kompliserte stedet familien er mens han blottlegger sine personers strevsomme liv, som selv ikke kommer så godt fra det der de avgir stoff til flotte romaner. ...
Med sitt klare språk og klart utviklete plot har Jens M. Johansson skrevet «en god roman», spekket med forfatteranalogier og litterære allusjoner.
— Jan Askelund, Stavanger Aftenblad
Et godt liv er en god roman, godt skrevet og godt bygget opp. Den er viktig fordi spørsmålene den tar opp berører leseren. Den setter noe på spill for oss alle.
— Anne Schäffer, Vårt land