Ut

Ut

0.00

Ida Hegazi Høyer
ISBN: 9788210056253
Pris: kr 179,–
245 sider
Utgitt: 2013 (pocket 2017)

«Første gang jeg merker at noe ikke er som det skal, er en onsdag i februar. Det kommer som en kritthvit tåke inn i hagen, inn i veggene, som et godstog, som en sommerfugl. Som et annet hus i huset.»

Slik åpner Ut, en intens roman om en kvinne som balanserer hårfint i den konforme hverdagen, men som kjenner noe stort og uunngåelig presse seg frem. På jobben, hjemme, i henne selv.

Ut viser hvor nødvendig det er å ta risiko, hvor farlig det kan være å se seg selv i speilet, hvordan kjærlighet antar overraskende former og hvordan en tilsynelatende enkel tilværelse rommer komplekse, dystre og komiske avgrunner.

Add To Cart
Ida Hegazi Høyer utforsker normalitetskritikk og utbrytertrang som bikker over i det gruoppvekkende [...]. Høyers Houdini-forsøk er uslepne og oppfinnsomme nok til at romanens utbryterglød fester seg i kroppen.
— Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet
Det er kraftige krefter som sprenger seg på, og opprøret blir ikke nødvendigvis pent. Men det har kraft og glød i seg, og språklig er det solid driv i lange partier. Ida Hegazi Høyer har etter en god debut i fjor med glans bestått testen som heter «den vanskelige andreboka.»
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Ut er en flott og fintflytende, en ryddig, hverdagslig og nifs roman fra landskapene for det repetitive arbeid, besteborgerlighetens uutholdelige rutiner, og forstillelsenes umulighet.
— Jan Askelund, Stavanger Aftenblad
Tross kjent tematikk, makter handlingen i Ut å overraske. Høyer har et presist og velkomponert språk, med en kontrollert bruk av humor som et viktig virkemiddel.
— Nordis Tennes, Klassekampens Bokmagasin
Ein roman som held tråden både i språk og tematikk [...]. Originale, gjerne tvitydige formuleringar har alt vorte signaturen til Høyer og er det eg likar aller best ved stilen hennar. Ho er best når det uverkelege og det verkelege glid over i kvarandre, utan at det heilt lèt seg forklare kva som skjer og kvifor.
— Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid
Hegazi Høyer har igjen skrevet en sterk roman om en kvinne i en kriselignende tilstand som kjemper seg gjennom dagene og som egentlig bare lengter etter dette enkle, men samtidig så vanskelige; å komme hjem.
— Kristin Delås Lobben, Bokverket