Ungdomssangen (P)

Ungdomssangen (P)

0.00

Gaute Heivoll

ISBN: 9788210052422
Pris: kr 149,–
464 sider
Utgitt: 2012

Kaisa Ljungström sitter på toget, på vei for å intervjue sangeren og vitenskapsmannen Friedrich Jürgensson for Aftonbladet. Jürgensson har skapt oppstandelse i Sverige etter at han påsto at han hadde kontakt med de døde. Han har blant annet gjort flere båndopptak hvor han hevder man kan høre stemmene deres, i et merkelig blandingsspråk, et sted mellom skrik og sang. 

På toget treffer Kaisa tilfeldigvis sin bror, Jonas. De har ikke sett hverandre på lenge. Møtet er kort, men danner likevel utgangspunkt for fortellingen om deres oppvekst, med faren, Allan, som er besatt av en revolusjonerende oppfinnelse. Møtet markerer også punktet for to reiser. Jonas er på vei til Sovjet for å selge landbruksmaskiner, men i like stor grad inn i sin egen barndom og sin egen skam. Mens Kaisa er på vei til Friedrich Jürgensson og de døde.

Quantity:
Add To Cart
Det er en betydelig roman, dette. Jeg vet ikke hvem det skulle være av de eldre og aldrende norske prosaforfatterne som skriver bedre enn Heivoll nå.
— Knut Ødegård, Aftenposten
Ungdomssangen er ein uvanleg roman. (...) fordi Gaute Heivoll skaper fortetta stemningar gjennom kresen språkbruk og handplukka detaljar. Historiene blir lada og underfundige, gjerne med ein undertone av skam eller noko urovekkande.
— Marta Norheim, NRK