Under verden

Under verden

0.00

Ida Hegazi Høyer
ISBN: 9788210056246
Pris: kr 179,–
186 sider
Utgitt: 2012 (Heftet 2017)

En liten østlandsbygd, en innflyttet kvinne, en hund, en kjent forfatter, en sosial katastrofe. Med et skarpt blikk for detaljer skriver Ida Hegazi Høyer frem et romanunivers som både fascinerer, uroer og morer leseren i en sjeldent sterk debut.

«Denne kvelden i slutten av juni, jeg sykler hjemover fra puben, jeg har mageknip av all snakkingen, langs hovedveien ned til sagbruket henger
sola lavt og altetende, den oransje ballen over åsryggen, så trærne liksom glitrer over svart mark, mens grusveien opp langs åkeren står skimrende som hav, hvert strå slår bølger. Hytta føles som et land å komme frem til. Og jeg er alene, selvfølgelig, allerede som en fremmed her, nedi svingen ved en åker, denne kvelden, første gang jeg hører dyret.

Det er sant.»

Add To Cart
Ida Hegazi Høyer har skrive ein opprørsk, intelligent og velkomponert debutroman om å finne ein heim. Ho bør vere ein sterk kandidat til Tarjei Vesaas’ debutantpris.
— Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid
Høyer har skrive ei historie som både etterlet seg ei eiga stemning og utfordrar til vidare refleksjon. Under verden er eit debutarbeid det står respekt av
— Marta Norheim, Kulturnytt NRK
en spennende og lettlikt debut
— Maya Troberg Djuve, Dagbladet
Uvanlig velskrevet debut [...] Debutantens skarpe blikk for detaljer bidrar til at en bygd med knapt 600 innbyggere pluss en innflytter blir et fullblåst romanunivers. [...] Det er i det hele tatt ingenting ved Under verden som minner om en svenneprøve
— Fartein Horgar, Adresseavisen
Ida Hegazi Høyer kan være godt fornøyd med sin debut; den er original, pussig, morsom og absolutt snål.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Ida Hegazi Høyer (1981) er en skjønnlitterær debutant som satser og våger noe med sin nifse utenforhistorie [...] godt gjort.
— Jan Askelund, Stavanger Aftenblad
Lovende debut [...] Romanen har et merkelig driv i all sin ikke-action. En god rytme og flyt i språket bidrar til dette.
— Ingvild Bræin, Klassekampen
Høyers språk er energisk og upolert, med atskillig humor, og går av og til over i det absurde. [...] En utrolig fascinerende bok.
— Bokbloggen Around Books
Jeg likte boka. Jeg likte språket og intensiteten. Jeg ble ganske sliten etterpå.
— Bloggen Lille Søster