U for understrøm (P)

U for understrøm (P)

0.00

Sue Grafton

Originaltittel: U for Undertow
Oversetter: Heidi Grinde
ISBN: 9788210051371
Pris: kr 149,–
Utgitt: 2011

April 1988. Kinsey Millhone blir oppsøkt av en ung mann som forteller at han som barn tror han var vitne til nedgravningen av et lik. Da han var seks år gammel, i 1967, ble en fireårig jente fra nabolaget hans kidnappet. Løsepengene ble ikke hentet, saken ble aldri oppklart og ingen vet hva som skjedde med barnet.

En nylig referanse til saken i media har utløst et skred av minner og den unge mannen ønsker å leie en privatetterforsker for å sjekke fakta. Kinsey Millhone involverer seg, men finner etter hvert ut at hun har med et vitne å gjøre som har en noe ustabil omgang med sannheten. Er denne historien sann, eller føyer den seg bare inn i en lang rekke mentale fabrikasjoner? 

Grafton lar historien bevege seg på de to tidsplanene, 1960- og 1980-tallet, alt mens hun foretar stadige synsvinkelskifter, utfyller bildet med underhistorier og ikke minst skaper sammensatte og uforglemmelige karakterer. 

I U for understrøm beveger forfatteren seg nok en gang inn i en kompleks og overraskelsesmettet utforskning av sjelens mørke sider.  

Quantity:
Add To Cart