Minnesota-trilogien (P)

Minnesota-trilogien (P)

0.00

Vidar Sundstøl

ISBN: 9788210052064
Pris: kr 149,–
Utgitt: 2012

Den norskættede politimannen Lance Hansen finner en ung norsk turist brutalt myrdet ved bredden av Lake Superior i USA. Samtidig finner han spor etter en hundre år gammel mordgåte, og det er ting som tyder på at Lance selv utgjør et bindeledd mellom de to sakene. Sakte spinnes en nervepirrende vev av indre og ytre historier mellom brutale drap, familiehemmeligheter, forlengst avdøde indianere og dagens norsk-amerikanske miljø i Minnesota. Alt mens mordetterforskningen ubønnhørlig nærmer seg sitt klimaks.

Vidar Sundstøl (f. 1963) har selv bodd på The North Shore, området der trilogien utspiller seg. Bøkene om Lance Hansen er solgt til en rekke land, blant annet Frankrike, Italia og Tyskland.

Add To Cart
Besettende litterær reise. Vidar Sundstøls Minnesotatrilogi er en litterær fest, full av fortettet spenning, flott språk og fine troverdige karakterer.
— Berit Kobro, VG, Terningkast 6
Mektig og velskrevet om å gjøre det rette.
— Torbjørn Lysebo Ekelund, Dagbladet
Hele trilogien fremstår som et mesterverk. Karakterene trer tydelig frem - landskapet er annerledes og spennende beskrevet; det er i det hele tatt noe forfriskende ved prosjektet i forhold til mye annet av det som leveres av krimforfattere for tiden. Det gleder også en gammel purist at selve hovedplottet er helstøpt.
— Gunnar Staalesen
Minnesota-trilogien er skrevet til ende, og vil for meg bli stående som et originalt, mangfoldig og inkluderende portrett av et landskap og menneskene som bor der, med alle deres løgner og lengsler.
— Anne Cathrine Straume, NRK P2
Hele Minnesota-trilogien anbefales herved, ikke som krim full av neglebitende grusomheter eller intense handlingsforløp, men en seig, vakker fortelling fra et gåtefullt miljø ved bredden av Lake Superior.
— Kristin Valla, Aftenposten K
Egenartet trilogi krysser målstreken i fin stil.
— Pål Gerhard Olsen, Aftenposten
Med krimromanen Ravnene sørger Vidar Sundstøl for at Minnesota-trilogien beholder spenningen til siste slutt.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Trilogien er fullført. Vidar Sundstøl er en vinner.
— Helge Ottesen, Varden