Historier om trøst

Historier om trøst

0.00

Ida Hegazi Høyer

ISBN: 9788210056192
179,-
208 sider
Utgitt 2017

 

Det er aldri tilfeldig hvem man ser til, eller på. Synet er ikke nøytralt. Blikket kan lande utallige steder. Ser du tilfeldigvis på meg, er det deg det handler om. Er du fremmed nok, kan du finne nærhet hvor som helst.


Historier om trøst viser hvordan møter med nye steder og mennesker utfordrer hvem vi er, hvordan vi ser oss selv, eller vil bli sett. At identitet er en størrelse i stadig endring. At språket, eller det språkløse, kan vri oss ut av det trygge, men også binde oss sammen. Hvor usynlig skillet kan være mellom ensomhet og tilhørighet – grensen mellom omsorg og utnyttelse, likeså.

Add To Cart
Ida Hegazi Høyers nye novellesamling viser at hun er en av våre mest interessante forfattere.
— Erle Marie Sørheim, Dagbladet
Ida Hegazi Høyers femte bok, “Historier om trøst”, består av tre særdeles velskrivne historier (...) Du skal ikkje sjå bort frå at boka kjem til å bli ein av mine favorittar i 2016.
— Margunn Vikingstad, Morgenbladet
Ida Hegazi Høyer skriver rått, ømt og drivende godt om ensomhet og intimitet. ... «Historier om trøst» vil for meg bli stående som en av årets beste norske leseropplevelser, en bok som forener originalt språk, tematisk mot og observasjonsevne, med et sterkt ønske om å si noe eksistensielt sant om å være en kropp i verden.
— Gabriel Moro, VG (terningkast 6)
“Tekstene er fylt med refleksjoner rundt kommunikasjon og kulturelle koder, beskrivelser av forførelsens nølende lirking. ... Mye av beholdningen i Hegazi Høyers fascinerende langnoveller er nettopp denne uhemmede utforskningen av møter mellom frie fugler i en verden som stadig blir mindre, men ikke nødvendigvis klokere.
— Sindre Andersen, Klassekampen Bokmagasinet
Høyer greier å bruke skildringar av intimt samliv til å få fram tre heilt ulike pardynamikkar i dei tre historiene, ikkje minst får hovudpersonen tydeleg ulike roller. Det er godt gjort og det mest imponerande i boka. Ho skriv også nøkternt og godt om sex, det blir verken latterleg eller platt.
— Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid
Det aller mest spennende er hva som skjer når mørke hemmeligheter avdekkes og normaliteten slår sprekker. Det er nettopp framstillingen av disse situasjonene som gjør lesningen til en hemningsløs nytelse. For det er uhyre stilig gjort.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad