Dette forandrer alt

Dette forandrer alt

0.00

Bjarte Arneson

ISBN: 9788210050909
Pris: kr 329,–
Utgitt: 2010

En ung mann på leting etter seg selv i en vinterkald, ikke navngitt by. En bror han hatet, men som han savner allikevel, nå som han er død. En bygd han har forsøkt å flytte vekk fra, men som aldri riktig vil slippe taket i ham.  

Vi får håpe det går bra. Dette forandrer alt handler imidlertid om noe helt annet.

Debutant Bjarte Arneson har skrevet nøyaktig ett dusin historier. Resultatet er et boblende overflødighetshorn av utøylet fantasi som skiller seg fra det meste annet i norsk samtidslitteratur. Skal du lese én bok om reggae, retroflekser og Kjell Magne Bondevik, må det nesten bli denne.

Quantity:
Add To Cart
(...) såpass originalt og fantasifullt at det er vanskelig å finne Arnesons litterære slektninger i samtidslitteraturen (...) et stykke litteratur man blir munter av, og akkurat den virkningen er det ikke mye kunst som har.
— Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad
Forteljingane er krydra med glitrande og intelligent humor, poengtert, fiks og gjennomtenkt. (...) Ein blir i godt humør av å lese dette samtidig som det også er ei utfordring av lesarens tanke og fantasi.
— Oddmund Hagen, Dag og Tid
Den sur­r­ea­listiske sner­ten i Bjar­te Ar­nesons debutnovel­l­er­ gjer­ at eg opptil­ fleir­e gongar­ tar­ meg i å skr­atte høgt (...) Det­t­e forandrer alt­ er­ med andr­e or­d eit fr­iskt pust i den nor­ske bokheimen.
— Nora Simonhjell, Morgenbladet
Arnesons historier er morsomme og meget velskrevne. De tar tak i en flik av virkeligheten og drar den ut slik at historiene svever i gylne øyeblikk (...)
— Anne Schäffer, Bergens Tidende
Arneson er flink med ord og spiller disse godt sammen (...) Han er også uredd, for hva kan man si om en forfatter som trekker tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik inn i et onaniprogram som kan forandre hele verden - til det bedre?
— Helge Kjøniksen, Moss Avis
Denne lille novellesamlingen er underfundig, underholdende og urealistisk. Derfor er den så morsom å lese!
— [mag]