Den elektriske skogen

Den elektriske skogen

0.00

Svein Roger Nilsen

ISBN: 9788210052989
Pris: kr 349,–
208 sider
Utgitt: 2013

Wien, 1909. Dr Freud skriver om møtet med Herr L. i dagboken sin. Et interessant tilfelle der gamle demoner må utdrives, eller i alle fall konfronteres. Men hva er det fuglene pasienten ser seg forfulgt av, betyr? Og hvilken forbrytelse skjuler de?

I en liten bygd blir flere branner påsatt i løpet av få uker. De første undersøkelsene gir ingen klare svar. En ekspert tilkalles og oppsøker ruinene på jakt etter hvem som står bak.

En gutt oppdager at menneskene han omgir seg med egentlig bare er én ting: Fiender. De er mange, og lar seg ikke overvinne. Ennå.

De fire novellene i Den elektriske skogen kretser alle om det mørklagte og skjulte, om motiver for og konsekvenser av handlinger som ingen kan se. Svein Roger Nilsen (f. 1967) har skrevet en samling noveller om livet som oppstår i skyggen av mørke hemmeligheter.

Quantity:
Add To Cart
I ferd med å skrive seg inn i eliten blant norske forfattere. [...] Stor novellekunst [...] Anbefales!
— Stein Roll, Adresseavisen
Det er grunn til å ha forventninger til Nilsen nå. Hans syvende bok fortjener å bli lest av langt flere enn den vanlige novellemenigheten.
— Vidar Kvalshaug, Aftenposten
Det tragiske og komiske er ikke langt fra hverandre i denne sympatiske novellesamlingen, om mennesker som befinner seg i tilværelsens randsoner.
— Maya Troberg Djuve, Dagbladet
I fire gode noveller imponerer Svein Roger Nilsen med eit stort repertoar.
— Odd W. Surén, Dag og Tid
Hardkokte fortellinger fra Drammen [...] Nilsen har andre og større ambisjoner en ren heimstaddiktning eller å tøffe seg med å vise innsikt i barske menneskeskjebner. At novellene faller mellom etablerte sjangerstoler, skal ikke holdes mot ham.
— Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
Gode noveller om det uforklarlege.
— Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen
Nilsen klarer å skape mye troverdig spenning [...] en historieforteller med et humanistisk budskap.
— Jan Askelund, Stavanger Aftenblad
Svein Roger Nilsens setter likhetstegn mellom bok og hus. Hvis så er tilfelle, er forfatteren langt på vei en dyktig tømrer.
— Erik Engblad, Morgenbladet