Urd

Urd

0.00

Ruth Lillegraven

ISBN: 9788210053023
Pris: kr 299,–
120 sider
Utgitt: 2013

Urd handlar om Seselja og Cecilie, to kvinner i kvar sin ende av det tjuande hundreåret. Boka fortel også historia om det vesle huset på garden i vest som knyter dei to skjebnane saman, om tida som renn gjennom landskapet og menneska, om barn som blir fødde og døden som vitjar.

Ruth Lillegraven ble tildelt BRAGEPRISEN 2013 for Urd.

Quantity:
Add To Cart
Lillegraven er ein open og tilgjengeleg diktar (...). Nedpå, direkte, rytmisk, og utan store fakter (...). Denne poetens evne til å kontrastere, i det vesle og i det store, får enkeltliner til formeleg å dirre av spenning og liv, av brot og kontinuitet.
— Sindre Ekrheim, Bergens Tidende
I Ruth Lillegravens Urd spinnes skjebnetråder med stor kløkt og visdom (...) et lite mesterverk.
— Cornelius Jakhelln, Morgenbladet
Ruth Lillegraven har som oftast ein sterk poetisk song i språket sitt.
— Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad
Tekstene flyter enkle og klare fram, i korte og konsentrerte kapitler. Diktene der Cecilie snakker til de ufødte barna sine er veldig flotte, og det føles nært, ordinært og magisk på samme tid. Slik er «Urd» blitt en bok som puster liv i to menneskeskjebner i historiens stille gang.
— Endre Ruset, Dagbladet
Lillegravens poesi er både stilsikker og musikalsk, men samtidig enkel, noe som gjør Urd til en god og medrivende lese-opplevelse.
— Mari Reinholt Aas, Vårt Land
Strålende diktsamling (...). Historien om Seselja er så sterk og fin, så gripende enkel i sin storhet.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Forfattar Ruth Lillegraven frå Granvin fortener å løftast fram i nasjonalt - og internasjonalt lys no. Hennar nyaste diktsamling Urd er ikkje mindre enn eit lite meisterverk.
— Mette Bleken, Hardanger folkeblad
Det er godt gjort å skrive episk og lyrisk på samme tid. Men nettopp denne legeringen behersker Ruth Lillegraven til fulle i Urd. Hun forteller en historie, samtidig som vi er i diktets rytmer og klanger.
— Henning Howlid Wærp, Aftenposten
Velkomponert diktsamling om livsskjebner og skjebnetråder på tvers av århundrene (...). Dette er en vakker og modig diktsamling med en eksistensiell tyngde som gjør inntrykk.
— Arne Hugo Stølan, VG
Ei poetisk slektskrønike (...). I versa til Ruth Lillegraven høyrer me atterklang frå den norrøne diktinga (...) Lillegraven er på si side ikkje ein mindre sjølvmedviten diktar, og ho gjer på ingen måte skam på det gjæve laget ho her har hamna i. Dét ser me til fulle i den mangslungne poetiske fabelen om Seselja og Cecilie.
— Kjetil Berthelsen, Dag og Tid
Aller helst bør Urd leses og oppleves av så mange lesere som mulig, og jeg anbefaler den på det varmeste.
— Line Tidemann, Lines bibliotek
Ruth Lillegraven viser her frem sine evner til tenkning – i den gode poesiens særegne form.
— Sandra Lillebø, Bokmagasinet
Denne boka løyste ein flaum av tårer då eg las henne første gongen, og jo fleire gongar ein spinn seg inn i denne veven jo meir glede får ein av den eksepsjonelt gode skrivekunsten Lillegraven her presterer. Ei diktsamling som med stort utbyte kan lesast også av dei som til vanleg ikkje les poesi.
— Anbefaling fra Lom folkebibliotek
Ruth Lillegraven er herved inkludert i min ytterst snevre krets av favorittpoeter (...). Lillegraven byr her på en presis og vakker språkføring, bilder så levende at de nærmer seg fysiske fornemmelser og en helt imponerende obervasjonsevne. For blondestoff ser jo vitterlig ut som juliskodde!
— Karen Oldervik Golmen, Frøken Flink
Dette er en av de desidert vakreste og mest rørende diktsamlinger jeg har lest.
— Bokvrimmel
Snakk om å utvide sin horisont!
— Tine Sundal

Urd i media:

«Årets forfattarar» - les intervju på Deichmanske litteraturblogg her.

Les intervju på Flamme forlags nettsider her.

Les portrettintervju med Ruth Lillegraven i Budstikka her