Flaggtale

Flaggtale

0.00

Dan Andersen

ISBN: 9788210055034
Pris: kr 299,–
129 sider
Utgitt: 2016

«Jeg sverger min troskap til flagget/ Jeg sverger på det norske flagg». Slik begynner Dan Andersens diktsamling Flaggtale. Gjennom en serie troskapseder, taler og bekjennelser kommer den norske middelklassemannen til orde, han som har alt, men som likevel (og kanskje derfor) lengter etter dypet i sin egen sjel. Hans lengsler, håp og begjær brettes ut i alle sine motsetninger, og resultatet er en diktsamling uten like: Satirisk, men likevel inderlig, fordekt, men likevel ærlig, lattervekkende, men likevel fylt av et svart alvor.   

I 1899 skrev den engelske forfatteren Rudyard Kipling «The White Man’s Burden». Diktet handlet om Vestens ansvar overfor de koloniserte folk. I 2016 har ikke den hvite mann lenger noe imperium å forvalte. Men livet på toppen hviler fortsatt tungt på skuldrene hans. 

 

Hør Andersen lese fra boka til musikk av Sandra Kolstad i denne lydboksingelen produsert av Ferdigsnakka.

Last ned høyoppløselig omslag her

Quantity:
Add To Cart
En allnorsk fortellerstemme, selve folkesjelen, trer fram. ... I det dogmatiske skapes sterk, interessant og overraskende poesi.
— Torborg Igland, Fædrelandsvennen
Dan Andersens “Flaggtale” er antagelig den mest åpenbart folkelige og dagsaktuelle diktsamlingen du kommer over i år.
— Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
På 128 sidor disponerade i åtta avdelningar prövar Andersen ett rikt register av tonfall och stilar utan att helheten känns splittrad … Det är ibland roligt, ofta provocerande, några gånger direkt skrämmande ... Med sina kritiska och underminerande rollspel är Flaggtale ett beaktansvärt exempel på hur litteraturen kan bidra till en diskussion kring demokratins innehåll.
— Ulf Ericsson, Vagant
ein rikdom av det eg vil kalla gjennomført gode dikt: Ei biletskaping som både er original og attkjenneleg på same tid, som om plasteret vert rive av i ei sviande avsløring av våre verste eigenskapar.
— Knut Ødegård, Vårt land
Dan Andersen har gjort eit viktig kritisk språkarbeid. Når Dan Andersen held språkspegelen opp for oss, er dei refleksjonane som syner seg svært ubehagelege å sjå. For ein ser konturane av seg sjølv.
— Sindre Ekrheim, humbaba.no
Flaggtale inneholder hardtslående, provoserende og underholdende dikttekster om en ung familiefars tanker om livet og landet. Med befriende poetisk aggressivitet fyrer Andersens lett kriserammede dikterjeg av den ene tankevekkende kraftsalven etter den andre. ... Endelig en diktsamling som med alvor og tyngde insisterer på å delta i samfunnsdiskusjonen på en intelligent og utfordrende måte!
— Arne Hugo Stølan, VG
Flaggtales jubel og raseri løfter Andersens forfatterskap. Dette kaller jeg samtidslitteratur. Årets litterære gjennombrudd.
— Espen Stueland, Klassekampen