Barsel

Barsel

0.00

Kristin Storrusten

ISBN: 9788210055973
Pris 279,-
63 sider
Utgitt 2017

Hvert år fødes seksti tusen barn i Norge. I seksti tusen hjem sitter noen og føler alle ting på en gang. Denne boken er tilegnet dem – og alle som en gang skal sitte der, og alle som en gang har sittet der.

Barsel er nemlig en diktsamling om å få barn. Den er mørk, morsom og setter en klissete syltetøyfinger på hvordan det er å være i permisjon. Det handler om følelsen av å være totalt ensom, samtidig som du aldri får være alene. Den er en beretning til deg som har glemt hvordan det var å ikke kunne spise et varmt måltid. Den river av skorpen på minnet om hvordan det var å våkne hver time natten igjennom.

Add To Cart
Med svart humor og et skarpt blikk for sosiale situasjoner har Kristin Storrusten skrevet en flott diktsamling, en page turner. Jeg klarte ikke stoppe før jeg var ferdig, selv om det var min tur til å dra hjem og lage middag til minstemann.
— Henning Howlid Wærp, Aftenposten
I dikt prega av ein hastig rytme formulerer Storrusten seg ofte med humor om konflikten mellom lysta og realitetane og livet som ikkje går opp i ein høgare einskap. Men desperasjonen i dikta vert aldri verkeleg desperat, for eit ironisk medvit skapar distanse, slik at dikta ikkje vert ubehagelege.
— Sindre Ekrheim, Dag og Tid
Småbarnfamiliens frustrasjonsvers? Slår det an som poesi? Ja, sanneleg. Samlinga vart utseld på ei vekes tid. Det er ikkje kvardagskost i norsk lyrikk. Men så er det ei morosam, leikande og overskotsprega bok Storrusten har skrive.
— Ronny Spaans, Dag og Tid
Kristin Storrusten har et fint skråblikk på de nybakte, og detaljene hun setter søkelys på er så små, at det ikke er tvil om at hun har vært der selv. Denne boken må være den perfekte barselgave, en diktsamling til å le og gråte over.
— Tine Sundal, bokblogger på tinesundal.blogspot.no
Selv lo jeg høyt flere ganger av gjenkjennelse. [...] Diktboka er en vellykket debut, som belyser viktige temaer.
— Anette Os, Fædrelandsvennen
Et ærlig og likevel optimistisk oppslagsverk i mødres indre liv.
— Annikken Olaussen, Hammerfestingen