U for understrøm

U for understrøm

0.00

Sue Grafton

Originaltittel: U for Undertow
ISBN: 9788210050862
Pris: kr 399,–
Utgitt: 2010

April 1988. Kinsey Millhone blir oppsøkt av en ung mann som forteller at han som barn tror han var vitne til nedgravningen av et lik. Da han var seks år gammel, i 1967, ble en fireårig jente fra nabolaget hans kidnappet. Løsepengene ble ikke hentet, saken ble aldri oppklart og ingen vet hva som skjedde med barnet.

En nylig referanse til saken i media har utløst et skred av minner og den unge mannen ønsker å leie en privatetterforsker for å sjekke fakta. Kinsey Millhone involverer seg, men finner etter hvert ut at hun har med et vitne å gjøre som har en noe ustabil omgang med sannheten. Er denne historien sann, eller føyer den seg bare inn i en lang rekke mentale fabrikasjoner? 

Grafton lar historien bevege seg på de to tidsplanene, 1960- og 1980-tallet, alt mens hun foretar stadige synsvinkelskifter, utfyller bildet med underhistorier og ikke minst skaper sammensatte og uforglemmelige karakterer. 

I U for understrøm beveger forfatteren seg nok en gang inn i en kompleks og overraskelsesmettet utforskning av sjelens mørke sider.  

Quantity:
Add To Cart
Leseopplevelse med trøkk, driv, nerve, fortellerglede og et fint plot. Kriminalgåten integreres troverdig med alminnelige menneskers liv. (...) Garantert lesemoro freskt oversatt av Heidi Grinde.
— Berit Kobro, VG (terningkast fem)
U for utmerket. Den 21. og kanskje beste i en serie flere burde få øynene opp for. (...) Krimintrigen er intrikat og det tar en stund før en som leser får taket på persongalleriet.
Men det tar ikke lang tid før Grafton har stålkontroll, i en bok som fungerer på de fleste plan. Intrigen holder i massevis, galleriet av hardt prøvede enkeltmennesker er troverdig og engasjerende – og tidskoloritten superb.
— Ola Jacob Hoel, Adresseavisen
Har du ikke fått med deg Sue Graftons alfabetserie, kan boksommerenvære reddet, sånn rent kriminelt (...) Grafton lar historien bevege seg på to tidsplan, 1960- og 1980-tallet, hun foretar stadig skifte av synsvinkel og utfyller bildet med underhistorier. Til sammen blir det utmerket sommerlesing.
— Ginni S. Henriksen, KK