Sanctus

Sanctus

0.00

Simon Toyne

Originaltittel: Sanctus
Oversetter: John Erik Frydenlund
ISBN: 9788210051296
Pris: kr 379,–
450 sider
Utgitt: 2011

I et enormt fjellkloster et sted i Tyrkia vokter munkeordenen Sanctus verdens best bevarte hemmelighet, noe de kaller for "Sakramentet". Etter en flere tusen år gammel tradisjon er det bare tolv av munkene som kjenner Sakramentet, og de vil gjøre alt for å holde det slik. Ved foten av fjellet ligger byen Ruin, der turister fra hele verden valfarter for å få et glimt av det myteomspunne klosteret.

Så skjer det som aldri før har hendt: En av de tolv utvalgte munkene, en av de få som kjenner Sakramentets hemmelighet, rømmer fra klosteret. Han klatrer opp på en fjellhylle og står i time etter time på kanten av stupet mens tv-kameraene og verdens oppmerksomhet samler seg rundt ham. Så hopper han. En martyr er født.

Under obduksjonen viser det seg at munkens kropp bærer et gåtefullt budskap, et budskap som kan være nøkkelen til klosterets eldgamle gåte. Og den som har best forutsetninger for å løse gåten, er munkens søster Liv Adamsen, en New York-basert journalist som for lengst hadde avskrevet broren som forsvunnet. Nå blir søskenkjærligheten en drivkraft til å finne ut hvorfor broren styrtet i døden, samtidig som Sakramentets voktere vil gjøre alt for å holde hemmeligheten skjult.

Rettighetene til Sanctus er så langt solgt til 50 land og oversatt til 24 språk.

Quantity:
Add To Cart
Den er spennende, full av action og velskrevet.
— Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis
Den romandebuterende TV-journalisten Simon Toyne tar oss med inn i historisk og religiøs mystikk. Han gjør det enda mer intenst og, vil mange sikkert mene, enda mer brutalt enn Dan Brown. Toyne har et svært godt grep om både språket og dramaturgien.
— Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen
Han skriver i den typiske Dan Brown-sjangeren, hvor konspirasjonsteoriene florerer og intet mindre enn menneskehetens fremtid står på spill. Dette gjør Toyne langt bedre enn de fleste i sjangeren, og kanskje vil vi etter hvert oppleve Sanctus på filmlerretet?
— Jan Harbu, Vi Menn
Mektig imponerande skriving av debutanten Simon Toyne. Dette er ei bok du absolutt bør lesa, for denne kan fort bli Årets Bok!
— Kjell Magne Gjøsæter, Bokavisen