Kobra

Kobra

0.00

Deon Meyer

Oversetter: Eve-Marie Lund
ISBN: 9788210053788
Pris: kr 349,–
400 sider
Utgitt: 2014

To livvakter blir kaldblodig henrettet i et gjestehus på en sørafrikansk vingård. Men Paul Morris, mannen de var ment å beskytte, er forsvunnet. Det eneste sporet politietterforsker Benny Griessel har å gå etter, er de tomme pistolhylsene som alle er inngravert med et bilde av en kobra.

I Cape Town forsøker den drevne lommetyven, Tyrone Kleinbooi, å ta i bruk alle sine evner for å betale for sin yngre søster Nadias skolegang. Han blir arrestert, men under forhøret blir sikkerhetsvaktene skutt og drept. I kaoset som oppstår stikker Tyrone av, men glemmer sin mobiltelefon. Igjen ligger også de tomme pistolhylsene. På hver og en av dem er det inngravert et bilde av en kobra.

Samtidig oppdager Benny Griessel og hans kolleger nye ting: Paul Morris sitt pass er falskt. Den savnede mannen viser seg å være en eminent Cambridge-professor i matematikk. Hva vet han som både er så ettertraktet og så farlig? Og så blir Nadia Kleinbooi bortført …

Deon Meyer er spenningens ubestridte mester. På ny viser han sin briljans og finesse i denne sideslukeren av en thriller.

Quantity:
Add To Cart
Spenning så det held. Alt på første tekstside blir det dramatisk [...]. Romanen er det engelsktalande kallar ein ‘pageturner’.
— Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen
Jeg må innrømme at omtrent halvveis i boken fikk jeg den (for en anmelder) sjeldne lysten til å lese langsommere for riktig å kunne nyte den dyktig oppbygde spenningen som stiger side for side slik det vil være velkjent for de mange lesere av Meyers bøker.
— Knut Faldbakken, VG
Deon Meyer er tilbake i forventet toppform.
— Pål Andreassen, Moss Avis
Dette er top notch krim. En spenningsthriller i påskens ånd.
— E24 anbefaler påskekrim
Sør-Afrikas fremste krimforfatter gjør det igjen. La meg bare innrømme det, først som sist: Jeg er fan [...]. Kobra er både tøff og proff og en fullt tilfredsstillende leseropplevelse.
— Ola Hegdal, Dagens Næringsliv