Jegerens hjerte

Jegerens hjerte

0.00

Deon Meyer

Originaltittel: Proteus
Oversetter: Eve-Marie Lund
ISBN: 9788210050268
Pris: kr 349,–
350 sider
Utgitt: 2008

Tiny Mpayipheli lever et rolig familieliv etter tidligere å ha jobbet som leiesoldat for regjeringen. En dag blir han kontaktet av den desperate datteren til en gammel venn. Faren hennes har blitt kidnappet. Tiny går med på å overlevere en harddisk med sensitiv informasjon til kidnapperne.

Når han plutselig får regjeringsagenter og diverse undergrunnsmiljøer i hælene, innser Tiny at han er involvert i noe langt større enn en kidnapping. Han truer til seg en off-road motorsykkel og setter ut på støvete, ufarbare veier, med en konstant fare i ryggen. Det går opp for forfølgerne at personen de jakter, sannsynligvis er den råeste drapsmannen de har vært borti, en kriger kjent under navnet Jegeren.

Quantity:
Add To Cart
Tobela Mpayipheli. Du kan like godt lære deg navnet, for det heter helten i sørafrikanske Deon Meyers nyeste bok på norsk. Og den er knallgod! Tobela er en moderne stammekriger, tidligere agent for motstandsbevegelsen ANC, som har lagt livet som spion bak seg og frister en normal tilværelse med samboer, barn og planer om å bli bonde, da han får en nødmelding fra en tidligere kollega som er i livsfare, og legger ut på et siste oppdrag. Dette kunne ha blitt en primitiv Rambo-historie fra Sør-Afrika, med politi, etterretningsagenter og spesialstyrker på jakt etter den to meter høye muskelbunten på motorsykkel, topptrent i ett eneste håndverk: å drepe. Men forfatteren har større planer, han skaper mennesker ut av figurene, og dertil en fascinerende studie av det nye Sørafrikas politiske motsetninger som bakgrunn for de intrikate konfliktene som driver den halsbrekkende handlingen fremover. Eva-Marie Lunds oversettelse fra afrikaans er glimrende.
— Knut Faldbakken, VG (Terningkast 6)
Fin skrivekunst og mange storslagne scener […] langt mer enn bare leseverdig […] Meyer er en forfatter å følge med på i tiden som kommer.
— Ola Hegdal, Dagens Næringsliv
Deon Meyer holder leseren på pinebenken til siste side.
— Kurt Hanssen, Dagbladet
Deon Meyer er en moderne Allistair Maclean/ Desmond Bagley som kjenner thrillerens virkemidler. Men han følger ikke formelen, og gjør en del uventede grep - det gjør bare boken enda mer betakende. Innsiktsfull og nervepirrende, en Le Carré-historie i uvante omgivelser. Påskekrimmens mest fargerike!
— Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende
God spenning [...] med det vi oppfatter som «eksotisk» som et stort pluss.
— Hans H. Skei, Aftenposten (terningskast 5)
Historien holder et veldig tempo, og det dukker stadig opp nye vinklinger og overraskelser. Det er ikke overraskende at Deon Meyer blir oversatt til mange språk og mottar priser for sitt forfatterskap. For dette er krim på sitt beste. Det sies også at bøkene til Meyer anbefales som supplement til pensum i kurs om afrikansk historie ved Universitetet i Oslo, blant annet på grunn av hans fremragende miljøskildringer.
— Tone Bratteli, Bistandsaktuelt