Hvit skygge

Hvit skygge

0.00

Deon Meyer

Originaltittel: Onsigbaar
Oversetter: Eve-Marie Lund
ISBN: 9788210050824
Pris: kr 399,–
352 sider
Utgitt: 2010

Lemmer har jobbet for regjeringen og han har sittet inne. Nå arbeider han som frilans livvakt for firmaet Body Armor.

Lemmer har to regler:
1. Ikke bli personlig involvert
2. Stol aldri på små kvinner

Så møter han lille, vevre Emma LaRoux og Lemmers liv endres for alltid. LaRoux har bedt om Lemmers beskyttelse etter at hun ble forsøkt drept da hun lette etter sin forsvunne bror. Lemmers intuisjon forteller han at LaRoux lyver om noe. Men hva?

Kort tid etter blir LaRoux hardt skadet i enda et drapsforsøk. Lemmer har aldri feilet som livvakt før, og han bestemmer seg for å finne ut hvem som står bak. 

Han avdekker korrupsjon, grådighet, økoterrorisme og forgreninger langt inn i det politiske miljøet. Lemmer setter både seg selv og LaRoux i livsfare ved å fortsette. Til tross for alle odds mot seg gir han seg ikke. 

Quantity:
Add To Cart
Intelligent og testosterondynket, personlig og afrikansk; Deon Meyer skuffer ikke fansen.
— Ola A. Hegdal, DN
En spennende og original roman som gir leseren uttelling på flere nivåer, fra en forfatter som på rekordtid har slått stort igjennom internasjonalt.
— Knut Faldbakken, VG (terningkast seks)
Forfatteren skaper stor intensitet både gjennom språk og innhold, og gir avslørende sosiologiske glimt fra Sør-Afrika. Sammen med psykologiske observasjoner når de sivilisasjonskritiske høyder.
— Terje Stemland, Aftenposten
Deon Meyer lager de beste turistbrosjyrene Sør-Afrika kan få. Naturen og menneskene han beskriver, virker forlokkende eksotiske, uten at det er utstudert. (...) leverer alt det en god krim bør ha.
— Maria Årolilja Rø, Adresseavisen
Med Hvit skygge får du 350 sider thrillerpreget spenning. (...) Meyers stil er preget av den effektive beretning, og det gjør han slik at lesningen drives videre av til tider halsbrekkende spenning og ønsket om å komme til bunns i gåten.
— Arne Guttormsen, Vårt land
(...) nok en gang beviser han hvorfor han er i ferd med å seile opp som en av de virkelig store internasjonale thrillerforfatterne (...) Men gode thrillerforfattere finnes det for så vidt ganske mange av. Noe av det som gjør at Meyer skiller seg ut fra den store hopen er at han på en usedvanlig dyktig måte også er i stand til å beskrive og formidle stemningene og variasjonene både i kultur og politikk i Sør Afrika i dag.
— Pål Andreassen, Moss Avis