Djevelfjellet

Djevelfjellet

0.00

Deon Meyer

Originaltittel: Infanta
Oversetter: Eve-Marie Lund
ISBN: 9788210050497
Pris: kr 379,–
368 sider
Utgitt: 2009

Den tidligere frigjøringskjemperen Tobela «Tiny» Mpayipheli strever med å tilpasse seg livet som sivil borger i det sørafrikanske samfunnet etter apartheid. Når Tobelas sønn blir drept og morderne unnslipper fengslet, legger Tobela ut på hevntokt ved å myrde personer som er dømt eller siktet for overgrep mot barn. 

Benny Griessel er etterforskeren som skal stoppe seriemorderen. Han har store alkoholproblemer og er i ferd med å miste familien sin.  

I desperasjon setter han opp en felle for å fange morderen. I mellomtiden vikles nye personer inn i saken, blant annet en ung prostituert kvinne som forsøker å redde sin lille datter. 

Griessel er på sporet av morderen da hans egen datter havner i en dramatisk situasjon. Hendelsen gjør at politimannen selv begynner å stille spørsmål ved hva som strengt tatt er lov og rett.

Quantity:
Add To Cart
Deon Meyers nye roman fra Sør-Afrikas skyggeside er en ren maktdemonstrasjon av en thriller. (...) dette er forrykende skrivekunst av beste merke. Meyer fremstår her som en bortimot perfekt thrillerforfatter. (...) En sann mester i faget.
— Ola A. Hegdal, DN
Den første krimforfatteren på afrikaans, Deon Meyer, er sterkt å anbefale.
— Kurt Hanssen, Dagbladet
... velskrevet, rå og ubarmhjertig.
— Sindre Hovdenakk, VG
I Djevelfjellet, forøvrig hans tredje i norsk oversettelse, bekrefter Meyer at han må regnes i toppsjiktet av internasjonale krimforfattere.
— Jan Harbu, Vi Menn
De parallelle historiene er medrivende hver for seg, og etter hvert som de smelter sammen og sammenhengene åpenbarer seg, blir helheten til et fyrverkeri av en kriminalroman. De forskjelligartede personene blir levende og troverdig skildret, her er ingen karikaturer. «Djevelfjellet» er en spenningsroman av første klasse.
— Asbjørn Ringen, Gudbrandsdølen Dagningen