Besettelsen

Besettelsen

0.00

Vidar Sundstøl

ISBN: 9788210051630
Pris: kr 349,–
Utgitt: 2013

For å finne sannheten om sin far må han først finne sannheten om Aleksander den stores grav.

Journalisten Clive Ohre blir brutalt overfalt i Alexandria i Egypt av noen som tydelig er ute etter én ting: en romersk mynt Clive fikk av sin far mange år tidligere. Faren, en norsk arkeolog, forsvant sporløst i Pompeii utenfor Napoli da Clive bare var 14 år gammel, og ingen har kunnet forklare hva som skjedde med ham.

Clive er i Alexandria for å lage en reportasje om jakten på Aleksander den stores myteomspunne grav. I Egypt møter Clive den vakre egyptisk-amerikanske arkeologen Aisha Badawi. Da en av kollegaene hennes blir skutt og drept, og den siste samtalen registrert på offerets telefon er til Clive, befinner han seg med ett på vei til avhør, mistenkt for drap. Men drapsmistanken skal snart bli det minste av Clives problemer, i en verden der de færreste er den de gir seg ut for å være.

Sterke krefter jobber for å løse mysteriet rundt Aleksander den stores grav, men det er også dem som ønsker at hemmeligheten skal forbli bevart.

For enhver pris.

Quantity:
Add To Cart
Utfordringen for de virkelig gode thrillerne er å få de personlige historiene til å kommentere og synge med de store. Dette har Vidar Sundstøl løst elegant med Besettelsen [...].Vi bladvender så det griner og gleder oss over rik undertekst, spreke metaforer og en thriller med stort press på lesenerven.
— Berit Kobro, VG
Vidar Sundstøl har med Besettelsen skrevet en av årets beste krimbøker [...]. For dem som svermer for trange ganger og bunnløse høl, er da også dette et funn av en roman.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Ingen skal frata Besettelsen underholdningsverdien.
— Pål Gerhard Olsen, Aftenposten
Besettelsen er en klassisk thriller, preget av høyt tempo og raske sceneskift [...] Det er en spennende historie Sundstøl serverer. Dessuten demonstrerer han imponerende historiske og arkeologiske kunnskaper og viser at han behersker kunsten å veve dem inn i historien uten at det virker anmassende på leseren.
— Torbjørn Ekelund, Dagbladet
Vidar Sundstøl skriver tette scener og gode undergrunnsskildringer både fra Napoli og Alexandria samt noen fuktige gufs fra Island. Den bildeskapende tegneseriestilen gir fart og fremdrift. Du blir rett og slett underholdt.
— Arne Guttormsen, Vårt Land
Tempoet er høyt i denne thrilleren. Mystikk, hemmeligheter og farer; Sundstøl er eksemplarisk på detaljer.
— Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Besettelsen i media:

Vidar Sundstøl portrettert i Bokprogrammet på NRK. Se hele sendingen her.

«Går løs på en av verdenshistoriens siste gåter» - les intervju med nrk.no her.

«Plottmakeren fra Bø» - les intervju med Litteraturgarasjen her.