13 timer

13 timer

0.00

Deon Meyer

Originaltittel: 13 Uur
Oversetter: Eve-Marie Lund
ISBN: 9788210050886
Pris: kr 379,–
Utgitt: 2011

Klokken 05.36: En kvinne er på vill flukt i Cape Towns omegn. Hun er ung, vakker, amerikansk. Og livredd – fordi hun blir jaget som et dyr.

Klokken 07.02: Den alkoholiserte, tidligere berømte sangerinnen Alexa Barnard våkner omtåket og oppdager ektemannen – en notorisk utro, mektig plateprodusent – liggende død på gulvet ved siden av seg. Like ved hånden hennes ligger en pistol.

Allerede før frokost har Benny Griessel to mord på tallerkenen. Han har vært edru i 156 dager, men denne dagen blir ekstra tøff. Og rundt lunsj har arbeidet med å redde livet til en uskyldig jente gått over til å bli en desperat og kaotisk jakt. Overgriperne ser hele tiden ut til å ligge et hakk foran politiet. Ved middagstid blir Griessel selv skutt.

Tretten timers drapsetterforskning for Cape Town-politiet. Eller bortimot en normal dag på jobben.

Quantity:
Add To Cart
Deon Meyer har et uvanlig godt grep på forfølgelseshistorier. Og hans innsiktsfulle iscenesettelse av spesielt sørafrikanske sosiale konflikter hvor både raser og kulturer, nasjonaliteter og språksamfunn står mot hverandre, gir romanene hans en originalitet ved siden av selve handlingsforløpet, som gjør leseropplevelsen ekstra interessant.
— Knut Faldbakken, VG
Ny bunnsolid thriller fra Sør-Afrikas fremste krimforfatter.
— Ola Hegdal, Dagens Næringsliv
Forrykende krim fra Cape Town.
— Tone Bratteli, Bistandsaktuelt
Helstøpt krim.
— Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa
Åndeløst afrikaans.
— Jarle Natland, Stavanger Aftenblad
Deon Meyer regnes som Sør-Afrikas beste krimforfatter, og i 13 timer overgår han seg selv. Her er et tempo og en finurlig kryssklipping av hendelser som jeg knapt har opplevd maken til. I tillegg til at boken er heseblesende spennende, gir den et godt innblikk i det nye Sør-Afrika der de svarte nå blir foretrukket fremfor hvite og fargede, og de konflikter dette medfører.
— Jon Magne Lund, Vårt Land
13 timer viser igjen hvor god Meyer er til å berette historier om mennesker som forfølges. Den innehar en sitrende spenning, og tar med seg leseren til «ukjente land» – billedlig talt – og ukjente opplevelser. Skildret på en intelligent og spennende måte.
— Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis
Når det gjelder 13 timer, for øvrig hans femte på norsk, kan vi bare konstatere at Deon Meyer leverer som forventet.
— Vi Menn
Meyer er en mester i skape tettpakket spenning, så også denne gang. Men nesten vel så viktig i hans bøker er forståelsen og innsikten av konfliktene som fortsetter preger Sør-Afrika. Og som med (nesten) all annen god realistisk krim er dette nesten vel så mye en sosial og kulturell kommentar, som en renspikket spenningsroman.
Meyer fikser begge deler bedre enn de fleste.
— Pål Andreassen, Moss Avis
Det er full fart fra første stund og du klarer ikke helt å slappe av og roe ned før du har fullført boka. Dette er en vellykket og velskrevet krim fra Sør Afrika som gjør at du blir sittende fastspent og fastlåst i time etter time. Anbefales som påskelektyre!
— www.bokanmelderen.com
Deon Meyer leverer en overraskende bra fortelling i 13 timer.
— Gert Larsen, Bokavisen