Cart 0

Praktisk info   |   Påmelding   |   Bilder

Seminar i litterære teknikker

Neste kurs: 15.–16. september 2018

Tiden2016-5788.jpg
 

 

Dette er et nyttig kurs for alle som skriver, enten du har planer om å skrive en roman, vil komme videre i skriveprosessen eller allerede har publisert tekster. Det forelesningsbaserte seminaret passer for deg som vil lære og forstå de konkrete mekanismene den godt skrevne fortellingen er basert på. 

Kurset, som er basert på Langelands bok Fortellekunst, er intensivt og omhandler alt fra replikker til verdivendinger, konfliktkonstruksjoner, synsvinkelbruk, kapittelstrukturer, research-metoder og spenningsteknikker, samt en rekke praktiske råd og tips om hvordan man skaper gode skjønnlitterære fortellinger.

 

 
Kurset er håndfast og konkret, avmystifiserer litterær skriving og legger vekt på håndverket, med mange gode tips både i forhold til struktur og arbeidsprosess.
— Maja Lunde, forfatter
Kurset var helt avgjørende for meg. Jeg trodde at jeg hadde skrevet ferdig halve debutboken min, men etter kurset dro jeg hjem og skrev om hele romanen.
— Kristine Tofte, forfatter
forelesning.JPG

Varighet/Tid
Lørdag kl. 10.00–15.00
Søndag kl. 10.00–15.00
Pause begge dager kl. 12.00–13.00.

Sted
Hamsunsalen i Gyldendalhuset, Sehesteds gate 4, Oslo. 
Se kart.

Pris
Kun skrivekurs, kr 1995
Skrivekurs + boka "Fortellekunst", kr 2299

En super kursleder, teoretisk sterk, flink til å trekke ut nyttige prinsipper både fra litteraturen og «kokebøkene» om litteratur. Inspirerende å se hvordan han jobber selv. Han gir gode, presise råd og er engasjert.
— Anders Danielsen Lie, forfatter og skuespiller
kursdeltakere2.JPG
 
 

Seminaret er basert på boka Fortellekunst. Håndbok i litterære teknikker av Henrik H. Langeland, og denne kan bestilles sammen med kurset.

Mange av eksemplene vil bli hentet fra Per Pettersons Ut og stjæle hester, så det er en fordel å ha lest denne romanen i forkant av seminaret. 

Åpne påmeldingsskjemaet ved å trykke på knappen under. Etter at du har sendt inn skjemaet, vil du motta en bekreftelse på skjermen. Faktura vil bli sendt i posten innen kort tid, og du vil motta en epost med praktisk informasjon et par uker før kurset.

NB! Påmeldingen er bindende. Dersom du blir forhindret fra å delta på kurset grunnet sykdom e.l., vil du bli tilbudt deltakelse på neste kurs. Hvis kursdatoene må endres på grunn av sykdom eller andre uforutsette omstendigheter, vil påmeldte deltakere kunne velge mellom å delta på det nye helgekurset, eller få påmeldingsavgiften refundert. Andre utgifter som til reise og opphold refunderes ikke av arrangøren.

 
 
Det finnes mange der ute som kan fiksjonsskrivingens håndverk, og som kan akademisk litterær analyse, men ikke mange som kan begge deler. Det kan Henrik. Kombinasjonen av solid akademisk bakgrunn og hands-on håndverkskunnskap er nok det som gjør kurset hans så bra.
— Espen Ytreberg, professor i medievitenskap
Henrik tegner og forklarer.JPG