Reservisten

Reservisten

0.00

Bjørn Olaf Johannessen

ISBN: 9788210055836
Pris 329,-
127 sider
Utgitt 2017

Sommeren 1897 forsøker den svenske vitenskapsmannen Salomon August Andrée å nå Nordpolen med en hydrogenballong. Utgangspunktet er Danskeøya, nordvest på Svalbard. Med til Danskeøya er også Vilhelm Swedenborg, ekspedisjonens reservist. Hvis en av de tre faste ekspedisjonsdeltagerne faller fra, er det han som skal overta.

Vilhelm skriver dagbok, og gjennom den kommer vi tett på hans lengsel etter å bli del av Andrées store visjon om å komme først til Nordpolen. Men etter hvert vekkes tvilen om ballongferden i det hele tatt lar seg gjennomføre. Er det en dødsferd han kjemper om å få delta i? Og hvor mye er man villig til å risikere for å bli en betydningsfull person?

I Reservisten settes tradisjon og modernitet, utforskertrang og overmot, vitenskapelig patos og himmelropende inkompetanse opp mot hverandre. Resultatet er en dypt original og sjeldent morsom bok.

 

Add To Cart
Det må seiast at det er ein forvitneleg og fascinerande roman Bjørn Olaf Johannessen har skrive, både på faktaplanet, med mykje informasjon om tekniske data, og på det mellommenneskelege planet. [...] “Reservisten” er ikkje berre ein lovande debut, men ein vellukka roman der perspektivet og språket er heilskapleg og gjennomtenkt.
— Odd W. Surén, Dag og Tid
Bjørn Olaf Johannessen har skrevet en spennende og humoristisk roman om mennesket og reservisten Swedenborg.
— NRK P2, Studio 2