Søvnløs - tusen våkenetter og én løsning

Søvnløs - tusen våkenetter og én løsning

0.00

Anders Bortne

ISBN: 9788210057038
Pris: 389,-
207 sider
Utgis april 2019

I seksten år har Anders Bortne vært søvnløs. Flere ganger har han forsøkt å få hjelp, uten resultat. Men nå er han nødt til å gjøre noe. Han har familie med to små barn og en jobb som taleskriver i et departement. Det går ikke rundt lenger. Derfor skal ingenting være uprøvd - sovemedisiner, yoga, urter, akupunktur, hypnose. Anders leter høyt og lavt, og svarene han får, er både hoderystende, øyeåpnende og lattervekkende.

Under jakten vokser også en annen historie frem. For hva vet vi om døgnets viktigste timer? Hvordan ser søvnens historie ut? Og hvorfor må vi egentlig sove?

Søvnløs er en spennende, morsom og klok bok for alle som ligger våkne om natten og lurer på hvorfor, og for de som ligger ved siden av dem. Løsningen er ofte nærmere enn man tror. I Anders sitt tilfelle lå den rett over gaten.

Last ned høyoppløselig omslag her.

Add To Cart
Mens mye av Bortnes oppdagelser om søvn er interessant, ligger verdien til Søvnløs mest i skildringene av å være annerledes, av å være rammet.
— Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
Prosaiske hendelser som barne-hagelevering og besøk hos fastlegen blir medrivende lesning. Lesefrukter om søvn og insomni flettes lett og uanstrengt inn i teksten slik at også faktapartiene flyter som i en roman. Enkelte av betraktningene om søvn er nesten poetiske.
— Erika Fatland, Aftenposten
... fabelaktig sakprosa om et problem som mer enn en halv million nordmenn sliter med. ... Det er høy litterær kvalitet over skildringene av de mange nettene han vandrer mellom seng og sofa, sofa og seng, og han mister ikke spensten i språket når han gjengir forskningsresultat eller beskriver helsevesenets påfallende mangel på interesse for en tilstand som plager så mange. I bokens undertittel lover han en løsning. Den finnes for mange, og denne boken er et godt lys over veien dit. (Terningkast seks!)
— Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad