Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming

Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming

0.00

Per Espen Stoknes
ISBN: 9788210055584
Pris: 379,-
350 sider
Utgitt 2017
Oversatt av Jostein Sand Nilsen i samarbeid med forfatteren

Det er det ultimate paradokset: Jo mer fakta vi har om global oppvarming, jo mer bestrides de samme faktaene. Det har ikke vært målt høyere andel av klimagassen CO2 i atmosfæren vår på 800.000 år, men likevel polariseres debatten, og lite skjer. Er det slik at mennesker har en hjerne som uunngåelig tenker kortsiktig – og hvordan kan vi kommunisere om klima på en slik måte at vi handler mer langsiktig i hverdag og politikk?

I Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming viser psykolog og økonom Per Espen Stoknes oss de fem grunnleggende psykologiske mekanismene som hindrer oss i å handle i klimasaken. Og ikke nok med det: Han gir oss nye strategier for hvordan vi kan snakke om global oppvarming på en måte som skaper positive løsninger og meningsfulle handlinger.

Med talende og relevante eksempler – fra ditt og mitt dagligliv så vel som fra industrien og politikken – viser Stoknes hvordan klimavennlige handlinger ikke er så vanskelige som vi tror.

 

Last ned høyoppløselig omslag her.

Add To Cart
Stoknes’ prosa gjør seg best når den enkelt og greit formidler vitenskap. Men med sine ambisjoner og sin oppriktige omtanke makter boken likevel å gjøre meg sulten på mer, inngir en lengsel etter en dikter som med positive visjoner og skarpt blikk for grønn vekst, kan lyse opp stien for oss i fremtiden.
— Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet
Hvordan snakke om global oppvarming med andre uten å være en irriterende moralist? ... Stoknes har noen forslag det kan være verdt å titte nærmere på.
— Kathleen Rani Hagen, Fædrelandsvennen
Per Espen Stoknes gir oss spennande og skremmande innsikt i den menneskelege psykologien. Inspirasjonen frå Daniel Kahnemans bok «Tenke fort og langsomt» er tydeleg mange stader, og det er ein kompliment.
— Tom Hetland, Stavanger Aftenblad