Den forsvunne diamanten

Den forsvunne diamanten

0.00

Historien om fotballens mørke side

Jens M. Johansson og Lars Backe Madsen

ISBN: 9788210050442
Pris: kr 369,–
Utgitt: 2008

Denne boken handler om menneskehandel, korrupsjon, forfalskning, millioner og milliarder, bedrag, rasisme og drapstrusler.

Den handler om åtteåringer fra Elfenbenskysten, stinnrike fotballagenter og noen av fotballens mektigste menn og største stjerner.

Den handler om et hus ved Camp Nou, om et akademi langt ute på landsbygda i Thailand og om et hospits i Antwerpen.

Den handler om Premier League, fransk, belgisk, spansk, italiensk og russisk liga. Og norsk toppfotball.

Og hva med Mikel-saken? Morgan Andersen ble dømt for dokumentfalsk, men er hele sannheten kommet frem? Sannsynligvis ikke. Ikke før nå. 

Avsløringene i Den forsvunne diamanten rystet det internasjonale fotballmiljøet.

Quantity:
Add To Cart
Vi trenger dyktige og kunnskapsrike forfattere som får anledning til å gå dypt inn i sentrale samfunnsspørsmål, og som ikke viker tilbake for ubehagelige sannheter. Som for eksempel forfatterne og journalistene Lars Backe Madsen og Jens M. Johansson nylig har gjort med sin nye bok Den forsvunne diamanten. De har gått inn i de mørke sidene av internasjonal fotball, og belyser spørsmål som den jevne fotballsupporter sjelden stiller seg.
— Daværende kulturminister Trond Giske i Prosa
Ei bok du må lese om du fortsatt vil ha det godt i fotballivet ditt.
— Esten O. Sæther, Dagbladet
En ambisiøs bok som alle fotballinteresserte bør lese.
— Egil "Drillo" Olsen, Klassekampen
Boka er et fyrverkeri, og en fryd å lese. Jeg slukte den i et eneste stort jafs på tirsdagskvelden. Det er driv i historien og den er utbroderende når det er behov, men ellers kjapp og presis. Det er en skremmende, sjokkerende, men viktig og også på sin måte praktfull fotballbok.
— Espen Johansen, Saltenposten
Den forsvunne diamanten bør leses av alle, også de som ikke bryr seg om fotball, så lenge de bryr seg mennesker.
— Arild Stavrum, blogg på TV2
Så alt i alt: vel blåst, jeg ble klokere av den. Det ville styrke norskspråklig idrettslitteratur betydelig om utgivelsen innvarsler mer kritisk journalistikk av denne typen.
— Arve Hjelseth, Morgenbladet
Problemet som Johansson og Madsen dokumenterer, i en bok som må være blant de beste i årets journalistiske bokbølge, er at toppklubber systematisk kan se bort fra dette [Fifas artikkel 19 som forbyr handel med barn under 18 år] uten frykt for sanksjoner. (...) Forhåpentligvis kan denne boka føre til at også Aaouno, Kaptoum, Ba og de andre fotballbarna får sin del av oppmerksomheten.
— Halvor Finess Tretvoll, Ny Tid
Journalistene Jens M. Johansson og Lars Backe Madsen fra Dagens Næringsliv hra gravd dypt, og resultatet er denne boken som sjokkerer med sin dokumentasjon om menneskehandel, korrupsjon, bedrag og forfalskninger og ikke minst - et spill om millioner og milliarder. De som er interessert i sannheten om fotballens bakgård bør lese denne boken.
— Jan Harbu, Vi Menn
Jag rekommenderar alla att läsa boken. Jag tycker särskilt att alla som på något vis bidrar till att göra fotbollen till den stora industri som den är bör läsa denna bok.
— Kristin Fransson, Institutionen för idrottsvetenskap, Malmö högskola