Ynde

Ynde

0.00

Kristin Marie Berstad

ISBN: 9788210050916
Pris: kr 349,–
136 sider
Utgitt: 2010

Maria er ballettdanser. Denne høsten skal hun danse Julie i Romeo og Julie, og ektemannen Stig er glad på hennes vegne. Men Stig har en kjedelig jobb, og er ikke i stand til å forstå lidenskapen som driver Maria. Så kommer det en ny danser til kompaniet, Antonio fra New York. Maria blir tiltrukket av ham, og det tar ikke lang tid før hun er fanget i en fortærende spiral av lyst og utroskap.

Ynde handler om en ung kvinnes søken etter det sublime, det fullkomne. Det er en fortettet historie om hvordan kunst, skjønnhet, begjær og egoisme er uløselig knyttet sammen. Og ikke minst; det er en roman som både belyser og fordreier våre forestillinger om den ideale kvinnen.

Quantity:
Add To Cart
Språklig sett er «Ynde» et direkte, konsist og hardt ritt. (...) et skarpt portrett og en godt gjennomført andrebok.
— Maya T. Djuve, Dagbladet
Kristin Marie Berstad (28) er et navn å merke seg. Hun fikk mange lovord for sin
debutroman «Tvang» (2008). Med «Ynde» leverer hun et skarpt og nådeløst portrett av en ung, ambisiøs kvinne. (...) «Ynde» er en imponerende liten oppvisning i elegant bruk av litterære virkemidler. Nå kan vi bare vente på at forfatteren våger seg på et større oppsett.
— Turid Larsen, Dagsavisen
Språket er effektivt, ikke så mye pjatt. Og det funker. Dette er en roman som leses i ett glefs, og som etterlater leseren sulten, nærmest desperat, etter mer.
— Nordis Tennes, Universitas
“Ynde” er en rå kortroman. (...) “Ynde” utsier noe som er sant om tiden og menneskene, og det romantekniske er utført med glans.
— Freddy Fjellheim, Klassekampen
Romanen er intens og som skapt for å leses uten pause. (...) språket er flott, med korte intense setninger som er med på å jage opp lesetempoet. God bok.
— Solgunn Solli, Altaposten
Kristin Marie Berstad har eit nøkternt, korthogge og rytmisk språk og ei litterær form som byggjer opp under den gode prosaen i romanen.
— Margunn Vikingstad, Dag og Tid
Eg let meg imponere av den unge forfattaren (fødd 1982)...
— Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen (terningkast fem)
Berstad forteller historien om Stig og Marias undergang i korte enkeltsekvenser som på briljant vis utgjør en tett fortelling. (...) Det er uansett godt gjort av forfatteren å balansere så fint mellom på den ene siden å stille ut personenes lyter, og på den andre siden fange essensen i en situasjon eller relasjon med poetens blikk for betydning.
— Henning Karlbom, Moss avis