Urmakeren i Auschwitz

Urmakeren i Auschwitz

0.00

John Donoghue

Oversetter: Tiril Broch Aakre
ISBN: 9788210054679
Pris: kr 349,–
400 sider
Utgitt: 2016

SS-offiser Paul Meissner ankommer Auschwitz fra Østfronten, skadet og kun i stand til å utføre administrative oppgaver. Han får i oppdrag å forbedre moralen og etablerer derfor en sjakk-klubb, hvor offiserene kan inngå veddemål om resultatene. Imidlertid får Meissner nyss om at det spilles sjakk også blant fangene, og at det skal befinne seg en «uslåelig» jødisk urmaker i leiren. Han undersøker om det er hold i ryktene, men det han setter i gang, skal forfølge ham til hans død.
Urmakeren i Auschwitz er et rørende og spennende historisk drama om krig og fred, om fiendskap og vennskap – og om hvordan det er mulig å tilgi det utilgivelige.

Quantity:
Add To Cart
En fantastisk bok. Må leses!
— Historical Novel Society
En spennende og rørende historie.
— The Herald Scotland
En fantastisk debutbok.
— Examiner.com
En altoppslukende fortelling. Donoghue har gjort god research for å gjenskape Auschwitz.
— JEWISH BOOK COUNCIL
Dette er en kruttsterk debutroman fra Donoghue. Han viser seg kapabel til å fortelle en historie som både er drivende og engasjerende, med et utrolig rikt karaktergalleri.
— Katinka Sletten, Kamille
Denne boken var en fulltreffer i det store norske sjakkåret 2016. ... John Donoghue har skrevet en glimrende beretning om urmakeren i Auschwitz, og gjør et genialt grep ved å rulle opp historien gjennom et møte i 1962 mellom Clement og den tyske leirsjefen Paul Meissner, som regisserte dødsturneringen i konsentrasjonsleiren.
— Erling Koldaas, Trønder-avisa
Forfatteren bruker innsikten fra sitt fagfelt psykisk helsevern i uttegningen av karakterene.Komposisjonen er enkel som i en krimbok. Et spill om liv og død, som belyser leserens egen reelle eller innbilte frykt. Slik kan en kobling av Auschwitz og sjakk overraskende si noe om proporsjoner, terror og angst i vår egen tid.
— Arnstein Olaisen, Haugesunds Avis