Unnskyld

Unnskyld

0.00

Ida Hegazi Høyer

ISBN: 9788210053986
Pris: kr 349,–
222 sider
Utgitt: 2014

Man må være to, sa du, og jeg skulle vært en bok, og jeg skulle vært uendelig. Jeg skulle stått i hylla di, eller ligget på bordet ditt, eller hvilt i hendene dine. Og du skulle bladd i meg, lest i meg, tegna kruseduller i margen min, små dyr og strekmennesker, lev vel og la stå. Jeg skulle ikke ønsket mer. Jeg skulle ikke ønsket lenger. Men at du ville tilgitt denne boka. De minste orda, og de aller største.

En ung kvinne møter en ung mann, de flytter sammen nærmest umiddelbart, fullstendig oppslukt av hverandre. Men etter kort tid kommer de første tegnene på at alt ikke er som det skal være. Hva vet de egentlig om hverandre, hvor mye vil de vite, og hvor går den faktiske grensen mellom sannhet og løgn, drøm og virkelighet?

Quantity:
Add To Cart
Med tre bøker på tre år er Ida Hegazi Høyer (1981, debut 2012) allerede på god vei til å etablere et bemerkelsesverdig forfatterskap, med bøker som skiller seg ut fra de gjengse romaner holdt i overflaterealisme ... Unnskyld er kjærlighetshistorien til et umake par, en skildring av besettelse og skepsis, et flerdimensjonalt portrett av en troløs elsker, en beskrivelse av psykopatens diktatur over en mottakelig personlighet.
— Jan Askelund, Stavanger Aftenblad
Igjen viser Ida Hegazi Høyer seg som en dyktig forteller, med spesiell evne til å la det skjulte komme gradvis til uttrykk, mens handlingen akselerer og dramatikken blir stadig mer påtrengende ... en besettende leseropplevelse.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Hun har sin særegne måte å skrive på, og et språk som viser en sjelden tyngde og glød, samtidig deler hun ut både sorg og humor. Punktum og komma brukes ofte og skaper en helt rå kraft.
— Helge Kjøniksen, Moss Avis (terningskast 5)
Sterkt og fåmælt om et parforhold som går i stykker.
— Elikkens bokhylle
Unnskyld av Ida Hegazi Høyer den aller beste 2014-romanen jeg har lest i år! Ja, den er ubehagelig, men så utrolig velskrevet og god!
— Siljes skriblerier