Ulvens år

Ulvens år

0.00

Anders Bortne
ISBN: 9788210055775
349,-
160 sider
 

Det er sommer i byen. Daniel skal hente Sara, sin elleve år gamle datter, som nettopp har avsluttet ferien hos moren sin. Samme morgen holder justisministeren og sikkerhetspolitiet en pressekonferanse, der de advarer om et nært forestående terrorangrep på norsk jord. Folk bes om å være på vakt.

Daniel har en enkel plan for dagen. De skal spise frokost sammen, de skal besøke farfar på pleiehjemmet, og til slutt møte Jannike, kjæresten hans, som venter barn. Morgenen etter skal de sette seg i bilen og kjøre til sommerhuset i Danmark. Men i skyggen av den store trusselen blir ingenting slik Daniel så det for seg. I stedet vekkes en gammel sorg til livet, og med den frykten for at noe skal hende med de som står ham nærmest.

Ulvens år handler om hensynene et menneske pålegger seg overfor de man elsker, og hvilke omkostninger disse hensynene har. Hva skjer når man legger bånd på sin kjærlighet? Hva gjør redselen for barna med forholdet vårt til dem? Og finnes det, i terrorens tid, øyeblikk uten frykt?

Anders Bortne (f. 1973) debuterte i 2005. Ulvens år er hans femte bok. 

Add To Cart
Bortne har funnet et nesten genialt bilde på en side ved vår tid: Kanskje klimaet går ad undas, Nord-Korea kan fyre av atombomber mot USA og hvordan var det nå med renten? Alt dette må vente fordi vi ikke husker hvilke knapper vi må holde inn for å restarte telefonen. Dette er trivialitetens svar på Cormac McCarthys postapokalyptiske «The Road», og slik sett langt mer relevant her og nå. ... Sjelden leser man en roman der det skjer så lite, men der spenningen er så høy.
— Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
Det vokser frem en ny terrorlitteratur i Norge. Anders Bortne gir et tankevekkende og snedig bidrag.
— Ingunn økland, Aftenposten
Så langt er «Ulvens år» vårens store gode overraskelse. ... Dette gjenkjennbare er noe av styrken ved romanen. Anders Bortne er også en mester i å registrere og formidle de små og nærmest umerkelige øyeblikksendringene i et forhold.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Anders Bortne har skrive ein innsiktsfull tekst der spenninga ligg i slikt som ikkje skjer. ... Forfattaren treng ikkje understreka noko som helst. Han syner det fram, og det er nok.
— Odd W. Surén, Dag og Tid
Helt siden debuten i 2005, har Anders Bortne vist oss sine store litterære ­evner i en rekke utgivelser. Heller ikke denne gang svikter han sitt kunstneriske og lett gjenkjennelige kall. For også ­Ulvens år er en kort roman utført med stor litterær presisjon og dybde.
— Eskil Skjeldal, Vårt land
Den splittede familiens vanskeligheter med kommunikasjon er vellykket formidlet og et av bokens største fortrinn. ... Slik lykkes Ulvens år, en kort og svært lettlest roman til tross, å fremstå som mer enn bare en fin, men lettglemt, leseopplevelse.
— Ellikkens bokhylle
Boken gir et godt innblikk i hvordan livet kan fortone seg og det er mange som er i den situasjonen som blir beskrevet. Den viser også hvilke hensyn vi mennesker pålegger oss ovenfor folk rundt oss som vi er glad i. Dette var en fin liten bok som er vel verd å få med seg.
— Beathes bokhjerte