Syng meg vekk

Syng meg vekk

0.00

Bror Hagemann

ISBN: 9788210055478
349,-
232
Utgitt 2016

Det er musikken som vekker henne. På en tur til Nordmarkskapellet hører Ilka Bruno for første gang, og hun har aldri hørt noen spille så vakkert. Hun er i begynnelsen av tjueårene. Hun kom til Norge som barn. Etter amerikanernes invasjon var det umulig å være kristen assyrer i Irak. Bruno er en del år eldre enn henne, men forelskelsen er total inntil det selvutslettende, selv om hun nesten ikke vet noen ting om ham.

Men litt etter litt blir det klart at det er noe Bruno skjuler. Ilka finner spor av en fortid han ikke vil si noe om. Da hun i et øyeblikk presser ham, sier han bare: «Jeg ødelegger folk.» Men hvordan kan det finnes noe ondt i en mann som spiller så vakkert? Og til hvilke grenser er hun villig til å gå for å gjøre ham til sin?

Syng meg vekk er en sjelden kjærlighetsroman. Den beskriver forelskelsens febrile rus, men også dens paranoia og fanatisme. For hvem kan man stole på, når man ikke lenger er seg selv?

 

Last ned høyoppløselig omslag her

Add To Cart
En gjennomgående spennende pageturner, til tross for et plott som har lite med thrillersjangeren å gjøre. Eller forresten, kanskje boka nettopp er et eksempel på en psykologisk thriller, når det usagte, det formodede, det forventede og de mange forbigåelsene sikrer temperaturen.
— Jon Rognlien, Dagbladet
Romanen er godt skrevet, spennende, mer som en mørk psykologisk thriller, med bakteppe fra Sagene og Akerselvas arbeiderhistorie. Anbefales sterkt! En av høstens beste norske så langt.
— Artemisias verden blogspot
Til tider var det så skremmende lesing at det føltes nesten som jeg leste en psykologisk thriller, så intens og mørk er denne boken. ... Jeg syntes forfatteren klarer brasene med å fortelle fra en 22 år gammel kvinnes ståsted meget godt. ... Jeg skal definitivt plukke opp flere bøker av denne forfatteren.
— Beathes bokhjerte
Bror Hagemanns siste roman «Syng meg vekk» er en utrolig sterk roman om den typen forelskelsen vi alle kjenner, den grensesprengende – den som er så sårbar at den gjør både uendelig godt og vondt samtidig. ... Romaner som stiller så mange spørsmål som denne teksten uten egentlig å misbruke spørsmålstegnet, er sjelden vare, og gjør boka svært vanskelig å legge fra seg før den er lest til ende.
— Jan-Erik Østlie, LO Media
Spenningen i romanen drives av den altoppslukende forelskelsene mellom ham og henne, og mest av alt av det uavklarte, mørke, uerkjente og fastlåste i de forelskedes sinn.
— Atle Christiansen, Aftenposten
Et finstemt kammerspill om forelskelse og kjærlighet - men også om opprivende sjalusi. Bror Hageman er en eminent stilist som tegner vare portretter av mennesker og tidsånden.
— Tom Egeland, VG
Bror Hagemann har skrive ein fin roman om identitet, kjærleik og diffuse kjensler. ... Identitet vert nesten umerkeleg tematisert på mange plan i denne komplekse og interessante romanen. ... Alt i alt er “Syng meg vekk” ein vellukka roman, skriven av ein forfattar med psykologisk innsikt og framifrå språkleg kompetanse.
— Odd W. Surén, Dag og Tid