Ruts bok

Ruts bok

0.00

Bergljot Kaslegard

ISBN: 9788210051364
Pris: kr 349,–
220 sider
Utgitt: 2012

Med ei sjeldan kjensle for det som går føre seg mellom menneske, syner Bergljot K. Nordals roman oss at livet og døden kan vere så mangt.

Rut har lenge ført eit forutsigbart og trygt liv, så då ho vaknar opp til denne dagen der alt kjennes nytt og annleis, skjønar ho at ei endring er undervegs. I møte med den nye mannen som dukkar opp på Bedehuset, vaknar minnene frå dei sterke ungdomsåra i Afrika i henne, anten ho vil eller ikkje. Rut møter att si eiga unge lengt, og innser at ho alltid har lengta, og at ho framleis gjer det.

Quantity:
Add To Cart
I eit enkelt, sikkert og rytmisk språk skildrar Bergljot K. Nordal ein lengt etter å høyre til ein stad.
— Margunn Vikingstad, Dag og Tid
Ømt og fint.
— Kjell-Richard Landaasen, Vårt Land
Leser Ruts bok av @BergljotNordal. Som et underlig og fint møte mellom Gulliksens Bøyde knær og Fosses Morgon og kveld.
— Litteraturanmelder Bernhard Ellefsen, Twitter 23.11.2012
Nordal har eit vart og nært språk som grip lesaren. Det er forunderleg at den unge forfattaren kan skrive så godt og nært om eldre menneske.
— Tordis Perstølen, Perstølen Libris, Årets Bokhandel 2010
Satt oppe til svarte natta med Bergljot Nordals Ruts bok. Jeg synes forfatteren er vanvittig tøff, hun har valgt å skrive om eldre kvinner, om bedehuset, om tapt kjærlighet og om en reise til Afrika ... Lekker nynorsk! Det er bare å gratulere, Nordal, med en sterk oppfølger til boka Magda. Les den!
— Linda Sofie Øye, biblioteksjef Nesbyen
Det ligg ein tristesse og ei tyngsle over livet til Rut, som det gjer over heile boka hennar, men med glimt av noko som ein gong for lenge sidan skein.
— Jan Askeland, Stavanger Aftenblad