På bunnen

På bunnen

0.00

Eirik André Skrede

ISBN: 9788210052774
Pris: kr 349,–
230 sider
Utgitt: 2013

Så til noe helt, helt annet.

Til drømmer om en kjempeedderkopp. Til runking av gamle menn på sykehjem. Til lynnedslag. Til de narkomane og de kriminelle. Til kloakken. Til himmelen. Til tusenvis av godterismukker. Til død og fordervelse. Og det som må være den villeste fisketuren i norsk litteraturhistorie.

«Hei du! ... dette æ'kke hele den forpulte livshistoria mi, hvis det er dét du tror, det er bare litt av all dritten. Men tro meg, det er mer enn nok! Jeg ha'kke pipling på hvor jeg skal begynne, så jeg skal starte så nær slutten som mulig, i det fattern kaller inn medias rass ... Hvis det er greit for deg, altså? ... og om du er redd for at det skal bli for lite dritt av den grunn, kan du bare slappe av ... mer bedriten historie enn denne skal du leite lenge etter.»

Quantity:
Add To Cart
Det finnes en helt egen måte å være på bunn i Norden, og den har avstedkommet en egen genre fylt med bannskap, fyll og aggressiv sex mellom furupanel og gransump. Eirik André Skredes debutroman «På bunnen» har alt en nordisk pikaresk skal ha (...) Skrede rendyrker en stil man kan kjenne igjen fra Mikael Niemi, Thure Erik Lund eller Aki Kaurismäki.
— Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
«På bunnen» har sin tittel fra et skuespill av Maksim Gorkij, og liksom russeren viser Skrede stor forståelse for samfunnets slitere – og inviterer publikum til å gjøre det samme (...) Bak all støyen og moroa øyner vi masse sårt alvor. Mye står på spill, så mye at Milli ikke helt tør å tro på prosjektet: «Muttern pleide alltid å si at alt blei mye bedre av å snakke om det ... FOR NO’ JÆVLA PISS!» Likevel skriver han på, og det er noe håpefullt i det; rørende, om enn naivt.
— Erlend Røyset, Klassekampens Bokmagasin
Kanskje har Skrede her sett ny noregsrekord i bruk av ellipse, det som på folkemunne blir kalla «prikk prikk prikk».
— Vårt Land
Skrede unnviker klisjéer med glans, og han gjennomsyrer alt med spenstige formuleringer, sort humor og emosjonell motstandsdyktighet (...) «På Bunnen» finnes ikke kjedelig, det er høyt og drøyt hele veien.
— Alexandra Tenebroso, Utropia
Eirik André Skrede [kan ikke] sies å være noen lystig forfatter, men han skriver seg inn mot Tristan Egolfs Kongen på fyllinga, den dystre delen av sørstatslitteraturen (gjerne forkortet til grit lit) og annen virkelighetshorror (...) Kanskje er dette årets mest genuine feel bad-bok?
— Vidar Kvalshaug, Aftenposten
Det starter med en spyscene på biltur. Så blir det bare verre.
— Margot Hovda-Lien, Nordlys

På bunnen i media:

Les intervju med Eirik Skrede på Arguments nettsider her