Om igjen

Om igjen

0.00

Monica Isakstuen

ISBN: 9788210053283
Pris: kr 349,–
183 sider
Utgitt: 2014

"Historiene mine. Dine. Våre. De flyter i hverandre, må skrives ned for å skilles ad. Vi er alle historikere på vår egen lille måte."

Den britiske pianisten Joyce Hatto døde i 2006, og i løpet av sine siste leveår hadde hun spilt inn over hundre cd-er. I en nekrolog ble hun kalt «Den største pianisten i verden som ingen har hørt om.» Senere ble innspillingene avslørt som forfalskninger, alle sammen.

Dette vet vi, dette skjedde. Så begynner diktningen. Om igjen er en åpen og uredd fantasi basert på Joyce Hattos liv og fall. Og et portrett av Ida, som selv føler at hun lyver i rollene som datter, kjæreste, mor. Var det av Joyce hun lærte dette? Eller bærer vi alle spillet i oss, evnen til å slå an toner som ikke er våre egne, men som kanskje vil gi oss det vi ønsker oss mest av alt?

Quantity:
Add To Cart
En av årets beste romaner ... Det er ikke så ofte man leser så særegne og vakre beskrivelser av vennskap som Isakstuen gir oss her.
— Mari Nymoen Nilsen, VG (terningkast 5)
Monica Isakstuen gir ingen opplagte, lettvinte svar i noen retninger. Hun skriver med en sår, intens fortvilelse, og den fornemmes ærlig til beinet: Om igjen er en troverdig veiviser inn i løgnens geografi.
— Elisabeth Skifjeld, Telemarksavisa (terningkast 6)
Om igjen er blitt en spenstig roman om tomrommet bak begjæret, om stillheten etter at oppmerksomheten er borte og om lengselen etter å bety noe for andre.
— Anne Cathrine Straume, NRK
Med sin klare og presise språkføring og en bildeskapende evne som reflekterer hennes arbeid med poesi, har Isakstuen konstruert en roman som sakte, men sikkert strammer grepet og fanger leserens oppmerksomhet – og ender med å engasjere dypt.
— Kjell Jørgen Holbye, Fredrikstad Blad (terningkast 5)
Monica Isakstuen har med sin åpne komposisjon og spørrende innstilling skrevet en roman som berører sterkt, samtidig som den på finurlig vis løfter Joyce Hattos historie ut av det spesielle til det allmenne.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
[...] et voldsomt driv som raskt tar leseren til kjernen av hovedpersonens indre giftighet.
— Aksel Kielland, Klassekampen
Nennsomt og med stor sans for variasjon av teksttyper og skrivemåter, lar forfatteren oss nærme oss pianisten gjennom den frustrerte jeg-fortelleren Ida.
— Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten
[...] høstens absolutte høydepunkt [...] For en fantastisk roman, så velskrevet, original (!) og med et helt organisk driv – den skiller seg klart ut fra det jeg har lest i det siste, på en udelt positiv måte.
— Bokmerker.org