Mørke dyr

Mørke dyr

0.00

Janne-Camilla Lyster

ISBN: 9788210056567
Pris: 349,-
144 sider
Utgis august 2018

Tre venner drar på togtur gjennom Europa, bare to av dem kommer tilbake.

Mørke dyr forteller om hvordan sorg kan få tilbakevirkende kraft i et liv – og om hvordan den samme sorgen kan drive et menneske videre. Om å lete etter noe annet enn det man kommer fra, om å bygge seg selv fra grunnen av, og om det sammensatte i å søke vekk i jakten på å komme nærmere livet.

Janne-Camilla Lysters romandebut er en vakker og urovekkende historie om vennskap, savn, flukt – og om kjærlighet.

Last ned høyoppløst omslag.

Omslag: Egil Haraldsen og Ellen Lindeberg / EXIL Design

Add To Cart
Originalt og medrivende. ... Hun har tatt med seg det episodiske, nærmest sceniske fra sin lyrikk i oppbyggingen, og et rikt billedspråk gir spennende assosiasjoner.
— Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen
Slankt og veldreid trekantdrama. (terningkast fem)
— Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad
Det er interessant og ikke så lite befriende å lese en skildring av en ung kvinne som har kroppen som arbeidsverktøy, uten at den blir hennes fiende. ... Bare det gjør «Mørke dyr» original blant alle romanene om unge kvinner som hater sin egen kropp. ... Alt i alt er «Mørke dyr» en interessant liten roman, meningstett tross sine få og luftige sider
— Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
Lyster skriver i et klart, tenkende og kroppsnært språk. ... Noe av det som gjør Mørke dyr til en slitesterk fortelling er nettopp denne åpenheten, som gjør det til en naturlig del av lesningen å gruble over hovedpersonens beveggrunner. ... Lyster får på fint vis frem hvordan det å være kunstner innebærer å ville bli tatt til nye steder, fysiske så vel som mentale.
— Katrine Heiberg, Morgenbladet