Mannen på balkongen

Mannen på balkongen

0.00

Einar O. Risa
ISBN: 9788210056383
Pris: kr 329,–
75 sider
Utgitt 2018

København. En tidligere politimann hjemsøkes av hendelser han tok del i like etter krigen. Per står på balkongen sin og ser ut over Volden i Christianshavn. Det var der det skjedde. Det var der han tok del i eksekusjonspelotongen som fullbyrdet Danmarks siste dødsstraff. «Han fortjente det,» sier hans venn Peter. Likevel klarer ikke Per å glemme det som hendte. Samtidig vekkes andre minner, om hans kone Maj, om barnet de aldri fikk, om ulykken som forandret alt.

Mannen på balkongen er en elegi over menneskene som har blitt borte, over tiden som har gått, men det er også en fortelling om hvordan minnene lever videre i oss, hvor det historiske og det personlige blander seg og plutselig gjenoppstår i nye konstellasjoner.


Add To Cart
Ei uhyggeleg historie frå tidleg etterkrigstid, ei studie av korleis gamle minne et opp notida, og dessutan eit hint om at fortida er eit fleksibelt materiale når ho får rotert rundt i hjernen ei stund. Når ein så legg til at prosaen er suggererande, snakkar vi om ein fullboren roman som kan lesast på eitt sitt.
— Marta Norheim, NRK
Besnærende og suggererende om livsdefinerende øyeblikk, og om å bli hengende fast i dem. ... Risas særegne stil tilfører dermed tekstene en suggererende energi og nerve.
— Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad