Magda

Magda

0.00

Bergljot Kaslegard

ISBN: 9788210050787
Pris: kr 349,–
184 sider
Utgitt: 2009

Magda er gamal og ung. Lei og lukkeleg. Fanga og fri. Elska og einsam.

Når ektemannen gjennom eit langt liv døyr, blir Magda tvungen til å sjå på livet med nye auger. Gjennom minner, møter og dialoger med den døde mannen Bodvar og barna Truls og Mari og venninna Rut, og ikkje minst, med seg sjølv, finn Magda kreftar til å grave i det som er før og det som er no. Ei rekke spørsmål meldar seg.

Kva er det å vere trufast? Når vert truskap til eit anna menneskje til eit svik mot ein sjølve? Og når vert det for seint å kjøpe bukser med broderi på rumpa?

Med ei imponerande autentisk røyst skriv Bergljot K. Nordal om ei dame som aldri blir for gamal til å leve livet.

Quantity:
Add To Cart
Bergljot K. Nordal viser fin innsikt i eit kvinneliv som har vart nokre år. (...) er Nordals debut ei enkel og fin historie om at det truleg er betre å vere tru mot seg sjølv enn mot alderen. Då kan det lett bli andre bollar.
— Margunn Vikingstad, Dag og Tid
Sikkert utført debut som viser vilje til å gå andre veier enn de mest nærliggende. (...)Perspektivet ligger konsekvent hos hovedpersonen, og uanstrengt, ja, nærmest sømløst lar teksten fortid og nåtid gli over i hverandre i en fri flyt av minnebilder, observasjoner og samtaler med den avdøde mannen og med barna Truls og Mari og venninnen Rut. (...) I et enkelt, utpreget rytmisk språk det er godt å lese, viser hun frem mer enn hun forklarer, og slik lykkes Magda i å holde på interessen min.
— Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten
Den unge forfatterdebutanten Bergljot K. Nordal (27) leverer en sterk og varm roman,
og gjør et dristig valg når hun velger å gi et nært bilde av en person i en helt annen generasjon enn sin egen. Men Nordal lander fjellstøtt i sin debut, og vi tar gjerne imot flere bøker om Magda (som forfatteren har antydet er underveis).
— Eva Hilde Murvold, Trønder-Avisa
La meg bare starte med å si at jeg likte boka overraskende godt. Overraskelsen består av følgende: Forfatteren er født i 1976, og hun skildrer en eldre kvinnes liv på en så god måte, at jeg er imponert. (...) Språket er godt, og jeg likte temaet. En fin leseopplevelse!
— Fra bloggen "Solgunn sitt"
Boka er fin. Den er fin og varm og forteller om ei dame som jamen har stått støtt i de viktige sakene i livet, virker det som. (...) Jeg synes Nordal skriver veldig fint. (...) Hun virker som en trygg forteller, Bergljot K. Nordal, og jeg liker den første boka hennes veldig godt. Anbefales!
— Fra bloggen "Knirk"
Mens lesaren lar seg imponera over Nordal si evne til å framstilla eit menneske i sorg, det vil seia tap, erkjenning og aksept. (...) Det mest tilfredsstillande ved «Magda» er koss forfattaren på overtydande vis syner koss sorga og omstenda omkring sjølve gravferda, tilhøvet til barna og familie, husvenn og naboar, der og då, blandar seg i uklar røre med minne om den døde mannen og eit heilt liv. (...) Koss dei få dagane og den lange prosessen artar seg, skal ikkje forteljast her, anna enn å seia at debutanten gjer det på nennsamt og aller enklaste språkleg vis.
— Stavanger Aftenblad
«Magda» er en lettlest bok som behandler temaer som ensomhet og «levd liv» på en vakker og personlig måte.
— Therese Sanni, Studvest
Nordal skildrer Magdas virkelighet på en nær og sympatisk måte, og jeg setter pris på å bli minnet på at vi må leve mens vi gjør det.
— Linda Kaspersen, Adresseavisen