M. Kanne & Søn 1950-1970

M. Kanne & Søn 1950-1970

0.00

Einar O. Risa

ISBN: 9788210051135
Pris: kr 369,–
232 sider
Utgitt: 2010

Stavanger, 1950: Krigen er over, og den nye tiden er her. Historien skal bygges på nytt, og alt det gamle skal vekk. På vestsiden av Breiavannet bygges hotell Atlantic, og de hvite trehusene i Kleiva rives til fordel for moderne nybygg. Midt i det hele dokumenterer Søren Kanne alt med sin Leica. "Han er vår hukommelse," sier søsteren Maja. "Han kan holde tiden fast. Det er umulig, men han gjør det."

De fleste av søsknene har nå blitt besteforeldre, og sammenkomstene til familien Kanne er et kaos av løpende barn, og voksne som diskuterer Hallesbys helvete og innføringen av samnorsken og Vinmonopolets utsalg i byen. Samtidig seiler Sputnik sakte på himmelen over dem.

Etter hvert inntar en også ny generasjon lysthuset i Kongsgata med ny musikk, og nye kriger tar til -- i Korea og Vietnam -- konflikter som også setter sine spor i det huset ved Breiavannet.

M. Kanne & Søn 1950-1970 er den tredje boken i Einar O. Risas romankvartett om familien Kanne. Med sin fine humor og særegne stil viser Risa med dette verket hvilken kompleks vev historien er, og hvordan én enkelt familie både kan sette sitt merke på et århundre og samtidig bære det i seg, i alt den gjør.

Quantity:
Add To Cart
Praktfullt tredjebind i fortellingen om en stavangerfamilie, en by og en tid.(...) en velkonstruert og formfullendt, fornøyelig og gripende fiksjonshistorie om mennesker.
— Jan Askelund, Stavanger Aftenblad
Einar O. Risas strømmende prosaflom om fotograffamilien Kanne fra Stavanger ser ikke ut til å avta i styrke (...) Risa fester blikket på en detalj, en enkelt hendelse i familien Kanne, og så løftes perspektivet langsomt slik at en større del av verden trenger inn i bildet.
— Henning Karlbom, Moss Avis
Tredje bind av Einar O. Risas slektsroman er et lunt og elskverdig verk (...) Einar O. Risa er en dyktig forfatter, og boken er behagelig å lese, preget som den er av vennlighet og lun humor. Den mangler ikke spenning, til tross for fraværet av konflikter.
— Kjell Olaf Jensen, Dagsavisen
Forholdet mellom det fortidige og det moderne er med andre ord blitt svært tydelig i denne boka. Og Risa skaper gode konstellasjoner, og ikke minst konfrontasjoner, når han plasserer de litterære skikkelsene i dette spenningsfeltet.
— Dag Eivind Undheim Larsen, Klassekampen