M. Kanne & Søn

M. Kanne & Søn

0.00

Kanne-kvartetten

Einar O. Risa

ISBN: 9788210051463
Pris: kr 399,–
816 sider
Utgitt: 2011

En sommerdag i 1889 ankommer M. Kanne Stavanger med sitt Goecker-kamera i kofferten. Første januar 2000 fyller hans sønn, Søren, 100 år. Han har nettopp kjøpt seg sitt første digitalkamera. Men låst i et glasskap står også alle de andre, et gammelt Kodak, et par Leica-er, et Graflex og et svart Hasselblad, og overalt i huset i Kongsgata henger det fotografier, et helt århundre i fotografier. Hvilken historie forteller egentlig disse?

M. Kanne & Søn følger familien Kanne fra 1889 til 2006, og gjennom den lille historien om barn og barnebarn, og en by i utkanten av Europa, fortelles også den store: Om ekstremismens tidsalder, om ideologienes framvekst, om teknologiens utvikling. Det er ikke ofte det kommer ut et romanverk som M. Kanne & Søn, hvor et helt århundre blir fortalt gjennom livet til én familie.

Første del av romanen kom ut i 2008. Andre og tredje del fulgte de påfølgende årene. I år er Kanne-kvartetten komplett, og her presenteres alle de fire delene i ett samlet bind.

Quantity:
Add To Cart
Einar O. Risa har en fantastisk evne til å bake de store begivenhetene inn i de små.
Forførende slektskrønike.
Imponerende kvartett avsluttes med hundreåringen Sørens vakre erindringsbilder.
— Cathrine Krøger, Dagbladet
Lyrisk og historisk. (...) Når du er inne i denne teksten, er du inne i den, tekstens lyd og lyrikk bidrar til romanens stemning og karakter. Risa har kontroll på sin tankestrømstil, det er dessuten ikke tanker som strømmer, det er krønikeskriveren som rapporterer, refererer og presenterer opptrinn og dialoger.
— Atle Christiansen, Aftenposten
Risa holder stilen.
— Mie Hidle, Stavanger Aftenblad
Det er ein velkomponert serie.
— Marta Nordheim, NRK P2
Einar O. Risa går ut av historia om Kanne på ein suveren måte. Det begynner med at M. Kanne kjem frå København og hengjer opp skiltet Fotograf M. Kanne & Søn på eit hus i Kongsgata i Stavanger. På siste side i romanrekkja vert skiltet tatt ned og frakta tilbake til København av oldebarnet Fredrik Munk. Ringen er slutta. Ein epoke og eit storslått romanprosjekt er over.
— Audun Skryten, Jærbladet