Kunzelmann & Kunzelmann

Kunzelmann & Kunzelmann

0.00

Carl-Johan Vallgren 

Oversetter: Bjørn Alex Herrman
ISBN: 9788210050640
Pris: kr 399,–
Utgitt: 2009

Når Viktor Kunzelmann dør foran staffeliet sitt 83 år gammel, rulles en utrolig historie opp for hans sønn, Joakim. Historien har sine røtter i mellomkrigstidens Tyskland, utspiller seg under andre verdenskrig og løper videre inn i 1940- og 60-tallets Sverige. Den fremgangsrike og berømte malerikonservatoren, kunstsamleren, enkemannen og tobarnsfaren Viktor Kunzelmann viser seg å ha levd et ufattelig dobbeltliv. Hans tilværelse er tuftet på en løgn.

Sønnen lever på begynnelsen av det nye årtusenet en annen type dobbeltliv, i en hektisk virvel av penger og sex, og på god vei til å knekkes av selvforakt. Gjeld og trøbbel vokser ham over ørene. Han har mislyktes som skribent og med ekteskapet sitt, og den fornedrende ferden fører ham fra luksusrestauranter og dokusåperedaksjoner til pornofilmmiljøer og lysskye forretningsavtaler av ulike slag. Alt mens han forsøker å forstå hvem faren hans egentlig var.

Vallgrens forrige roman, Den vidunderlige kjærlighetens historie, fikk strålende mottakelse og ble oversatt til 25 språk. Han viser seg igjen som en begavet forteller. Kunzelmann & Kunzelmann er stor underholdning og treffende satire, om ekthet og falskhet, genialitet og selvbedrag, lovbrudd og opportunisme, og ikke minst om historiens makt over enkeltskjebner.

Quantity:
Add To Cart
Carl-Johan Vallgren er en ordrik, språklig elegantier som vet å konstruere fengende beretninger. Tematisk handler romanen, som i nåtidsplanet kan leses som en skarp og ironisk samfunnssatire, dypest sett om bedrag, sannhet og løgn. Forfatteren har åpenbart gravd dypt og givende i kildematerialet sitt og gitt oss en høyst leseverdig roman.
— Finn Stenstad, Tønsberg Blad
Raus fortellerglede i satirisk røverroman om bedrag og selvbedrag. (...) I Bjørn Alex Herrmans oversettelse fremstår Kunzelmann & Kunzelmann som et overflødighetshorn av fortellerglede som bobler over av en usedvanlig ord- og metaforrikdom.
— Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten
Jeg fant en langt dypere historie enn ventet. (...) Derfor er det med mye ettertanke jeg gir terningkast fem og anbefaler boken sterkt.
— Marianne Flekstad Johnsen, Trønder-Avisa