Kjære

Kjære

0.00

Linnéa Myhre

ISBN: 9788210054112
Pris: kr 299,–
154 sider
Utgitt: 2014

Det er lite som kjennes bedre enn å få bekreftelse på at man ser bra ut, at man er likt. Men hva når de andres granskende blikk tar overhånd? 

Med infam humor og sårt alvor beskriver Linnéa Myhre et ungt liv, anno 2014, i blikkenes tid, hvor det er viktigere å bli sett enn å bli hørt. I et tjuetalls brev, henvendt til venner og familie, redaktører og bedrifter, setter hun ord på opplevelsen av kontinuerlig å bli påminnet om å spise riktig, holde seg slank, trene, være sunn. «Jeg gruer meg til å få barn», skriver hun. 

Men gjennom brevene oppstår også en annen fortelling. For Linnéa har levd med spiseforstyrrelser siden hun var femten, og i 2012 var kroppen hennes nær kollaps. Det har gått to år. Hvordan plukker man opp livet sitt igjen etter å ha vært nær ved å miste alt? 

Kjære er en roman om kontroll og tapet av det, det er en roman om å spise på restaurant, om å skrive sitt eget selvmordsbrev, om å tilberede taco, om å få seg kjæreste, om å slippe inn og slippe til, og, til slutt, om å kunne betrakte seg selv med sitt eget blikk.

Quantity:
Add To Cart
Må være årets kjærlighetsbrev ... smart, svart og morsom.
— Mari Nymoen Nilsen, VG
Linnéa Myhre kan skrive. Morsomt, uten tvil, men også klart og sterkt om vanskelige følelser. Her er uventede bilder som gir liv til teksten. God flyt. Åpenbart en tydelig fortellerstemme.
— Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
Linnéa Myhre har utviklet formspråket sitt til å gjøre det mye mer bevegelig, med rom for atskillige komplekse og ikke minst ambivalente holdninger og følelser. Brevformen hun har valgt er enkel, men hun utnytter den på imponerende vis.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
[....] underholdende og sympatisk [...] Linnéa Myhre er et flott forbilde for unge jenter.
— Erle Marie Sørheim, Dagbladet
Rå og upolert [...] Linnéa Myhres kanskje beste egenskap som forfatter er det gnistrende, ambivalente temperamentet.
— Endre Ruset, Romsdals Budstikka
Brutalt ærlig. Linnéa Myhres “Kjære” er vanskelig å lese uten å bli berørt.
— Elin Brend Bjørhei, Bok365
Glimtvis skriver hun som en ung Thomas Bernhard. Det vil si med en god, gammeldags avsky, beskrevet i sirkulære og maniske tankerekker.
— Torgeir G. Mortensen, Universitas
Brevene er selvutleverende, men like fullt verdige. Dønn ærlige, kamuflert med humor. Litt sarkastisk, litt trist. Og proppende full av respekt for sine nærmeste.
— Ellikens bokhylle

Kjære i media:

Linnéa snakker om Kjære og om overgangen fra blogg til bok på Brenner&Bøkene.

Linnéa Myhre om Kjære i Aftenposten. 

Hør Linnéa Myhre snakke om Kjære på nitimen.

Linnéa Myhres gjest i Dagsrevyen.