Jeg skal beskytte deg

Jeg skal beskytte deg

0.00

Birger Emanuelsen

ISBN: 9788210056055
Pris: 379,-
316 sider
Utgis august 2018

Et nytt terrorangrep utspiller seg i Paris. På lærerværelset i Oslo følger Jon situasjonen over mobilen. I barnehagen sitter hans fem år gamle sønn, Andreas, og perler. Kona Vilje jobber overtid.

Helt siden Andreas ble født, har Jon vært hjemsøkt av et sinne han er i ferd med å miste kontrollen over. Samtidig fylles han av en frykt for at verden rundt den lille familien er i oppløsning. Overalt ser han faresignalene: klimakrise og økologisk kollaps, terrorangrep og religiøs fanatisme. Mot Viljes råd går han stadig lenger i å forberede seg selv og sønnen på fremtiden han tror vil komme.

Jeg skal beskytte deg er en roman om vold og kjærlighet. Om å forberede seg på nye tider. Om å ville beskytte sine nærmeste, selv om det kan gjøre dem vondt.

Last ned høyoppløselig omslag her.

Omslag: Egil Haraldsen og Ellen Lindeberg / EXIL Design

Add To Cart
Det er vond, til tider rystende lesning. På nesten umerkelig vis fører Emanuelsen oss inn under huden på Jon. Det er mesterlig gjort.
— Torgeir Holljen Thon, Fædrelandsvennen
Emanuelsen har skrevet en roman med psykologisk dybde, om en mann med ubehandlede sår i sjelen. Han setter den maskuline psyke under en ubarmhjertig lupe. Det er hudløst, klarsynt og gjort med innlevelse.
— Stein Roll, Adresseavisen
En effektivt fortalt roman, som taktfast bygger seg opp mot høyere dramatikk.
— Bjarne Robberstad, Klassekampen Bokmagasinet
Umiddelbart slår han meg som en mentalt fininnstilt forfatter, som på kløktig vis lar oss ane en skjevhet, en sårflate i sin hovedperson.
— Pål Gerhard Olsen, Aftenposten
Reflektert om terrorens og traumenes årsak og virkning, skader og følgeskader. ... Emanuelsen har igjen levert en strukturelt, språklig og tematisk sterk historie, som også byr på nye innsikter.
— Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad
Birger Emanuelsen skriver lett og nøkternt, i korte, presise avsnitt. De store spørsmålene bakes inn i en fortelling som tiltar i spenning og intensitet. Det er når Jon bestemmer seg for å ta med den femårige sønnen på telttur at spenningen i romanen stiger til krimnivå. Den siste halvdelen av boka, før slutten, er et mesterstykke i lavmælt, tilbakeholdt spenning. ... Forfatteren har skrevet en utfordrende og intenst spennende roman.
— Turid Larsen, Dagsavisen