Jakman

Jakman

0.00

Bror Hagemann

ISBN: 9788210054075
Pris: kr 329,–
185 sider
Utgitt: 2014

Les et utdrag her.

I et vindu i et av Oslos vakreste nabolag, den populære «hagebyen», står en mann og ser ut. Nede på parkeringsplassen skimter han noen som gjemmer seg bak en container. En ganske ung gutt. Ingen andre synes å legge merke til ham.

Ved å ta kontakt med denne fremmede, som stadig er ute, alene i mørket, setter mannen sitt eget liv i bevegelse.

Barndomsminner virvles opp og blander seg med tapserfaringer han trodde å ha lagt bak seg. Snart er det han selv som er på vei inn i skyggene.

Hva innebærer det egentlig å ta ansvar? Hvor går grensen mellom medfølende engasjement og destruktiv identifikasjon?
 

Quantity:
Add To Cart
Hos Hagemann kommer spenningen innenfra. Gnistrende vakre naturskildringer går over i en indre uro. Språket er lavmælt, fortettet; det sniker seg innpå. Fortelleren beskriver en forbigående følelse av ubehag, men ubehaget har allerede fra første side grepet tak i leseren, og det henger ved .. Som leser føler en seg aldri helt trygg. Bare sikker på at Jakman er en bok som bør tas med inn i høstmørket.
— Ellen Sofie Lauritzen, Aftenposten
Bror Hagemann har aldri fått det helt brede gjennomslaget for sine romaner. Men det har han fortjent å få. «Jakman» er en Hagemann-roman i karakteristisk stil. Og igjen har han skrevet en roman med en insisterende språklig styrke og et indre driv som aldri slipper taket.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Det er en liten bok, på under 200 små sider. Men den er av de bøkene du ønsker å lese igjen. Så da er den altså ikke så liten. Den er minst dobbelt så stor.
— Jon Rognlien, Dagbladet
Med Jakman har Bror Hagemann levert Ullevål Hagebys vare kandidat til den skandinaviske noirtradisjonen.
— Cornelius Jakhelln, Morgenbladet
I sin siste roman har [Hagemann] lagt handlingen til Hagebyen, og skjærer litt dypere og mer smertefullt i mentaliteten enn det NRK-farsen på onsdagskveldene makter. En av karakterene i boken beskriver ‘Det typiske hagebyblikket, trygt hvilende i seg selv, med en underforstått, aldri eksplisitt stolthet over å høre til den beste av alle verdener – hvilket jo åpner for en viss overbærenhet, om ikke direkte medfølelse med dem som ikke har vært like heldige…’
— Anders Giæver, VG
Det handler om skyggesiden av den norske tilstanden. Og så er det nydelig skrevet. Det er svart, men det er svart metallic.
— Andreas Wiese, Dagens Næringsliv

Jakman i media:

Bror Hagemann og Erlend Loe snakker om den norske middelklassen og Ullevål Hageby som kunstnerisk bakteppe for romanen Jakman og TV-serien Kampen for tilværelsen i Dagbladet.