Ismannen

Ismannen

0.00

Anders Bortne

ISBN: 9788210051357
Pris: kr 329,–
Utgitt: 2011

Han holder verdensrekorden i isbading. Ifølge forskerne skal ikke menneskekroppen tåle en slik kulde, men han gjør det likevel. Han er en biologisk umulighet, et mirakel, en attraksjon, en tv-kjendis. Men Ismannen er også noens ektemann og far.

Gjennom den tolv år gamle sønnens Marius, får vi en varm fortelling om et liv i kulde og, ikke minst, den utrolige historien om Ismannens siste og store verdensrekordforsøk. Et forsøk som viser seg å sette alt på spill.

Ismannen er en roman om en annerledes mann i en annerledes familie. Men så er jo også enhver familie i bunn og grunn annerledes.

Bortne ble nominert til Ungdommens kritikerpris 2011 for Ismannen.

Quantity:
Add To Cart
Vellykket roman. Bortne har skrevet en varm bok om kulde, et fint tegnet portrett av en familie.
— Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
Språket er ledig og effektivt, i denne tredje bokutgivelsen har Bortne findyrket sin evne til å snike teksten rett inn i hode og hjerte på leseren. Særlig dyktig er han på å integrere dialoger med de mer reflekterende skildringene, så sømløst at det nesten ikke finnes noen naturlige pauser der man kan legge teksten fra seg.
— May Grethe Lerum, VG
Underlig blir bra. Boken om Ismannen slutter aldri å være underlig – eller kanskje for underlig. Ved hjelp av et språk som er flytende, kortfattet med fine dialoger blir det til slutt en god ting – en opplevelse leseren ikke ville vært foruten.
— Leif Ekle, NRK P2
Varm og sår familieskildring.
— Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen
Anders Bortne svikter ikke barnets blikk, og viser klart den unges behov for å beundre og tro på sine voksne.
— Eva Fretheim, Moss Avis
Teksten er uanstrengt nøstet sammen, virker rørende uten å bli altfor sentimental og rommer et faktastoff som strekker seg utover det aparte. Derfor er det lett å la seg sjarmere av romanen.
— Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
Fantastisk og ordinært.
— Solgunn Solli, Altaposten
Ismannen er på mange vis ei vond bok, som sit i meg, lengje. Bortne skriv uanstrengt og alvorleg om isolerte skapningar i ein liten familie.
— Eskil Skjeldal, Telemarksavisa