Ikke bli borte

Ikke bli borte

0.00

Benedicte Meyer Kroneberg

ISBN: 9788210056970
Pris: 389,-
282 sider
Utgitt våren 2019

Morgenen forløper som vanlig i et av Londons finere strøk, selv om nok en høststorm er på vei inn over byen. Vibeke og Torbjørn gjør seg klare til å dra på jobb, og Ella og Leo skal på skolen. Familien har nylig flyttet til London. Tanken var å få en ny start, særlig for datteren Ella, som har vært utsatt for mobbing hjemme i Norge. Torbjørn arbeider på ambassaden der en kontroversiell kunstner skal delta på en middag samme kveld. Vibeke er psykolog og forsker på personlighetsforstyrrelser, og i lunsjen går hun på utstillingen for å se hva kontroversen dreier seg om.

Så ringer de fra skolen. Ella møtte ikke opp til riktig time. Ingen vet hvor hun har blitt av. Vi følger Vibekes desperate leting etter datteren, gjennom en storby preget av Brexit, terrorfrykt og ekstremvær. Underveis begynner spørsmålene å melde seg: Hvor var det det gikk galt? Hvordan kan man slippe opp uten å slippe tak?

I Benedicte Meyer Kronebergs nye roman beveger karakterene seg i skyggen av storpolitikken for å finne tilbake til hverandre. Ikke bli borte er en roman om kjærlighet og utenforskap, maktesløshet og personlig ansvar.

Omslagsdesign: Anders Bergesen / Superultraplus

Last ned høyoppløselig omslag her.

Add To Cart
Mens regnet høljer, vinden raser, tog stanser og kulden griper om seg, i løpet av et snaut døgn, i klimakrisens, båtflyktningenes, fremmedfryktens, fordommenes og terrorens tegn, veksler denne flettverksteksten uanstrengt mellom det som skjer på nåtidsplanet, og tilbakeblikk på familiens konfliktfylte liv i fortida. … Denne jakten på en uhyre ulykkelig, sårbar ungjente fortoner seg ikke bare hektisk, dramatisk, panisk pulserende. Den er perspektivrik og rørende. (Terningkast fem)
— Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
Kronebergs bok har en jevn og trygg driv. Historia er troverdig og Vibekes vedvarende grubling over hva som er til Ellas beste, er skrevet med et godt blikk på den ansvarsbyrden alle foreldre bærer.
— Ulla Svalheim, Vårt land
Utrolig godt skrevet. Romanen er spennende som en thriller, men har et tema som sikkert mange kan kjenne seg igjen i, som barn, forelder eller lærer.
— Artemisiasverden.blogspot.com
Jeg har lest flere bøker av Meyer Kroneberg, og helt fra debutromanen hennes har jeg likt det jeg leser. svært godt. Hun skriver realistiske romaner, der nåtidas problemer flettes inn i handlingen. Eksempler er flyktningeproblematikken, miljø og politikk. Og hennes evne til å se mennesket gjør bøkene hennes ekte og jordnære.
— Medbokogpalett.blogspot.com