Hver gang du forlater meg

Hver gang du forlater meg

0.00

Linnéa Myhre

ISBN: 9788210055072
349,-
180 sider
Utgitt 2016

Det er slutt. Selv om han sier at han fortsatt elsker henne, så går det ikke lenger. Han trenger tid for seg selv, vil vite hvem han er uten henne. Nei, sier han, du fortjener noe annet, noe bedre. En annen enn meg.

Men likevel vender han tilbake. Han banker på døren hennes, ringer, spør om hun vil være med ut, om de skal være sammen i kveld, i natt, for så å forlate henne igjen morgenen etter. Og hun tar ham imot, igjen og igjen, for hva annet kan hun gjøre? Han er jo hennes livs kjærlighet.

Hver gang du forlater meg er en roman om kjærlighetens objekter og språk. Det er en roman om det nådeløse håpet, når den ene elsker mer enn den andre, og, ikke minst, om forsøket på å fri seg fra kjærlighetssorgen uten også å miste seg selv.

Linnéa Myhre (f.1990) debuterte i 2012 med romanen Evig søndag. I 2014 kom KjæreHver gang du forlater meg er hennes tredje roman.

Hver gang du forlater meg ble kåret til Årets bok 2016 hos ARK. Les mer om prisen her.

 

 

Last ned høyoppløselig omslag her

Add To Cart
«Hver gang du forlater meg» er en vellykket fortelling om hvordan den altoppslukende kjærligheten kan få mennesker til å miste seg selv, og når alt er over, starter kampen for å finne tilbake til hvem man er. ... For Myhre kan skrive. Absolutt. Og innimellom blir det skikkelig bra. Og morsomt.
— Brynjulf Jung Tjønn, VG
Dette er på sitt beste svært god lesning, særlig der Myhre bruker humor og alvor om hverandre. ... «Hver gang du forlater meg» er en anstending roman om å prøve å finne fotfeste i livet. Litt trist, litt desperat, litt morsom.
— Endre Ruset, Romsdals Budstikke
Morsom, intelligent og velformulert.
— Cathrine Krøger, Dagbladet
Linnéa Myhre har i to tidligere bøker vist at hun har et ungt, velfungerende språk. Hun har, også i denne lille romanen, fanget et urbant, rastløst tonefall. Dette glimtet av et desperat, kontrollert jeg, som ennå er så ungt at alle eiendeler kan puttes i noen få kasser, gir et autentisk inntrykk. Språklig er hun skarpt observerende. ... Både språk, tonefall og komposisjon fungerer her.
— Janneken Øverland, Klassekampen Bokmagasinet
De moderne kulissene, med instagramkontoer og facebookchat, integreres godt, og gjør at fortellingen blir en oppdatering av en klassisk kjærlighetshistorie. ... Linnea Myhres «Hver gang du forlater meg» er en god roman om et evig aktuelt tema: kjærlighet og makt i parforhold.
— Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad
Linnéa Myhre tegner et naivt, anspent og ungdommelig bilde av to personer som famler, som spiller roller, forlater hverandre i bitterhet, men lengter likevel, med en ambivalens i forholdet som er ødeleggende. ... Linnéa Myhre har skrevet en åpenhjertig bok, og det er sikkert enda mer å gå på.
— Stein Roll, Adresseavisen